DODIK: MARKALE SU ZLOČIN ZA KOJI SU DVA PUTA LAŽNO OPTUŽENI SRBI

Izvor/medij: Infosrpska
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Odgovornost za masakr na Markalama nije “pripisana” VRS-u bez dokaza

Markale su zločin za koji su dva puta lažno optuženi Srbi i upotrijebljene su kao povod za NATO bombardovanje Republike Srpske koje je tada podržao Kristijan Šmit, istakao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je poručio da je to istina koju niko ne može negirati, a da je Šmit podržao bombardovanje koje je sprovedeno bez odluke Savjeta bezbjednosti UN.

– Lažni visoki predstavnik na obilježavanju lažima opisanog zločina. Јedina istina Markala su nevine žrtve, čije ubice će biti poznate kad-tad – naveo je Dodik na Tviteru komentarišući prisustvo Šmita obilježavanju 29 godina od masakra na sarajevskoj pijaci Markale.

Милорад Додик

@MiloradDodik

·

Follow

Лажни високи представник на обиљежавању лажима описаног злочина. Једина истина Маркала су невине жртве, чије убице ће бити познате кад-тад. Маркале су злочин за који су два пута лажно оптужени Срби и употријебљене су као повод за НАТО бомбардовање Републике Српске.

3:10 PM · Feb 5, 2023

Read the full conversation on Twitter

 

215

 

Reply

Copy link

Read 1 reply

Danas je navršeno 29 godina od masakra na sarajevskoj pijaci Markale, za šta su okrivljeni pripadnici Vojske Republike Srpske, iako je utvrđeno da ne postoje dokazi da su projektili ispaljeni sa srpskih položaja.

Članak indeksiran 08. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me