DODIK NAJAVIO: Vojska Srbije i Oružane snage BiH na Manjači organizuju vojnu vežbu

Izvor/medij: Kurir
Ocjena: Dezinformacija Ispravljeno
Raskrinkano u: Ne, Milorad Dodik nije najavio vojnu vježbu Srbije i RS-a

Srbija i Republika Srpska će ove godine organizovati prvu zajedničku vojnu vežbu na Manjači, izjavio je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik posle sastnaka sa srpskim ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović najavili su danas da će se, čim se steknu uslovi, na Manjači kod Banjaluke održati zajednička vojna vežba Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije.

"Čim se stvore uslovi, a to zavisi i od pandemije, Oružane snage BiH i Vojska Srbije će održati vojnu vežbu. Mislim da će to biti prva takva vojna vežba", rekao je Dodik posle sastanka sa Stefanovićem u Banjaluci.

Na sastanku je naglašena i dobra saradnja u školovanju kadrova na Vojnoj akademiji Srbije, kao i pilota za potrebe Helikopterskog servisa RS i MUP-a Republike Srpske.

Stefanović je rekao da Srbija ima interes da investira u Republiku Srpsku i da "gradi bratski odnos".

"Po planovima ova vežba će se održati ove godine na Manjači i to je jako važno. Trebalo je da bude održana prošle godine", kazao je Stefanović.

Ministar odbrane Srbije će kasnije danas, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem, posetiti Centar za obuku MUP-a Republike Srpske u Zalužanima kod Banjaluke.

Kurir.rs/Beta

Članak indeksiran 12. 03. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me