Додик: Срби на КиМ су своји на своме, Маркале су злочин за који смо два пута лажно оптужени

Izvor/medij: RT Balkan
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Odgovornost za masakr na Markalama nije “pripisana” VRS-u bez dokaza

Он је подсетио да су једино Албанци све време били мањина и у оквиру бивше Југославије и данашње Србије и да, како је рекао, плашећи свет "српским светом" лагано заокружују "албански свет".

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наставља да дестабилизује прилике на Балкану, избегавајући међународне обавезе и искривљујући чињенице не само садашњости, већ и прошлости.

Поводом Куртијеве изјаве, у којој је упоредио Републику Српску и Заједницу српских општина (ЗСО) која треба да буде формирана на северу Косова и Метохије и рекао да је то начин на који Србија ствара ентитете на Балкану да би формирала, како је навео, "српски свет", Додик је подсетио да је ЗСО део Бриселског споразума који Курти не жели да спроведе, иако има карактер међународне обавезе.

Додик је указао да Република Српска није настала као одговор мањине у БиХ, већ као одговор конститутивног народа који је вековима живео и наставиће да живи на том простору.

Такође, Срби на Косову и Метохији нису и не могу бити мањина јер су своји на своме и тако ће остати, напоменуо је Додик.

Он је подсетио да су једино Албанци све време били мањина и у оквиру бивше Југославије и данашње Србије и да, како је рекао, плашећи свет "српским светом" лагано заокружују "албански свет".

Додик је нагласио да нема ништа против да се, како је рекао, "Курти игра државе", али не у Републици Српској и не у Србији, наводећи да је Албанија сасвим пространа за једног таквог манипулатора.

Курти је изјавио јуче да, како је навео, "Београд хоће другу Републику Српску'' и да  "горко искуство не би требало да се заборави у Босни и Херцеговини са Републиком Српском"

Милорад Додик

@MiloradDodik

·

Follow

Лажни високи представник на обиљежавању лажима описаног злочина. Једина истина Маркала су невине жртве, чије убице ће бити познате кад-тад. Маркале су злочин за који су два пута лажно оптужени Срби и употријебљене су као повод за НАТО бомбардовање Републике Српске.

3:10 PM · Feb 5, 2023

Read the full conversation on Twitter

 

228

 

Reply

Copy link

Read 1 reply

Маркале су злочин за који су два пута лажно оптужени Срби и употребљене су као повод за НАТО бомбардовање Републике Српске које је тада подржао Кристијан Шмит, истакао је  председник Републике Српске Милорад Додик,коментаришући присуство Шмита обележавању 29 година од масакра на сарајевској пијаци Маркале. 

"Лажни високи представник на обележавању лажима описаног злочина. Једина истина Маркала су невине жртве, чије убице ће бити познате кад-тад",навео је Додик на Твитеру. 

Данас је навршено 29 година од масакра на сарајевској пијаци Маркале, за шта су окривљени припадници Војске Републике Српске, иако је утврђено да не постоје докази да су пројектили испаљени са српских положаја.

Članak indeksiran 08. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me