DODIKOV BOŠNJAK ALEN ŠERANIĆ NAJAVIO: “Svi državljani FBiH koji se nalaze u RS-u bit će sprovedeni na teritorij Federacije”!

Izvor/medij: Bosniaks info
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: Alen Šeranić nije rekao da će “svi” građani FBiH sa teritorije RS-a biti sprovedeni na teritorij Federacije

Tako je Šeranić, uzimajući sebi i Republici Srpskoj ovlasti suverene države, poručio da će državljani Federacije koji se nalaze na teritoriji Republike Srpske biti sprovedeni prema Federaciji BiH.

Iako Republika Srpska i dalje ima daleko veći broj oboljelih nego Federacija BiH, a zaraženi koronom bježe iz bolnica, u sarajevskoj javnosti posljednjih dana vlada svojevrsna oduševljenost ministrom zdravstva RS Alenom Šeranić. Stvar vjerovatno treba pripisati Šeranićevoj fizičkoj dotjeranosti i elokvetnim nastupima pred tv kamerama.

Ipak, da u svom ponašanju ne ide daleko od svog šefa Milorada Dodika, Šeranić je demonstrirao u današnjem tv nastupu. Tako je Šeranić, uzimajući sebi i Republici Srpskoj ovlasti suverene države, poručio da će državljani Federacije koji se nalaze na teritoriji Republike Srpske biti sprovedeni prema Federaciji BiH.

pic.twitter.com/44b1ialWGJ

— Behar (@lunarni2) March 24, 2020

 

Naravno, ne treba ni spominjati da se ovdje radi o eklatantnom primjeru kršenja Ustava i ljudskih prava.

(S.B.)

Članak indeksiran 31. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me