DODIKOV BOŠNJAK ALEN ŠERANIĆ NAJAVIO: “SVI DRŽAVLJANI FBIH KOJI SE NALAZE U RS-U BIT ĆE SPROVEDENI NA TERITORIJ FEDERACIJE”!

Izvor/medij: Novi horizonti
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: Alen Šeranić nije rekao da će “svi” građani FBiH sa teritorije RS-a biti sprovedeni na teritorij Federacije

Tako je Šeranić, uzimajući sebi i Republici Srpskoj ovlasti suverene države, poručio da će državljani Federacije koji se nalaze na teritoriji Republike Srpske biti sprovedeni prema Federaciji BiH.

 

Iako Republika Srpska i dalje ima daleko veći broj oboljelih nego Federacija BiH, a zaraženi koronom bježe iz bolnica, u sarajevskoj javnosti posljednjih dana vlada svojevrsna oduševljenost ministrom zdravstva RS Alenom Šeranić. Stvar vjerovatno treba pripisati Šeranićevoj fizičkoj dotjeranosti i elokvetnim nastupima pred tv kamerama.

 

Ipak, da u svom ponašanju ne ide daleko od svog šefa Milorada Dodika, Šeranić je demonstrirao u današnjem tv nastupu. Tako je Šeranić, uzimajući sebi i Republici Srpskoj ovlasti suverene države, poručio da će državljani Federacije koji se nalaze na teritoriji Republike Srpske biti sprovedeni prema Federaciji BiH.

 

Behar@lunarni2 · Mar 24, 2020

 

Ministar Šeranić na presici pominje mjere pa nakon građana RS spomenu i državljane Federacije BiH

Behar@lunarni267:40 PM – Mar 24, 2020Twitter Ads info and privacySee Behar's other Tweets

Naravno, ne treba ni spominjati da se ovdje radi o eklatantnom primjeru kršenja Ustava i ljudskih prava.

(S.B.)

Članak indeksiran 31. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me