Dojučerašnji rasipnici, nesposobni da vode lokalnu vlast, sada nosioci lista SDP-a i njegove Amile Hodžić

Izvor/medij: Živinice Izbori 2020
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Anonimni portal Živinice Izbori 2020 pristrasno o gradonačelničkim kandidatima

OBECANJA, SAVJEST I KARAKTER SAMO PRED KAMERAMA

Dojučerašnji rasipnici nesposobni da vode lokalnu vlast, sada nosioci lista SDP-a i njegove Amile Hodžić 

Otvaranje predizborne kampanje SDP-a u Živinicama, obilježeno je nizom nelogičnosti. Dojučerašnje kritike su prerasle u prijateljstva, a za ljude o kojima kandidatkinja za gradonačelnika Amila Hodžić do juče nije imala lijepu riječ, sada za njih reda hvalospjeve. Kontraditktornost je pratila i izjave pojedinaca i situaciju na terenu u tom trenutku. Da li nas toliko otvoreno lažu? Da ne bi sve ostalo na rekla-kazala u nastavku ćemo ponuditi konkretne dokaze.

Tokom juna 2019. godine, znači ne tako davno, na sjednici Općinskog vijeća Živinice usvaja se odluka o povećanju iznosa paušala vijećnika sa 1050KM na 1300KM, na prijedlog Hamdije Numanovića, tada člana SUND-a. SUND i SDP je tada sa ukupno pet ruku podržao ovu inicijativu. Zanimljiva činjenica je da su od članova SUND-a glasali Hamdija Numanović i Hajrudin Kozarević. Jedna od prvih i najoštrijih reakcija tada došla je od strane Amile Hodžić koja je izjavila sljedeće: 

“Najoštrije osuđujem besramnu odluku o povećanju vijećničkih paušala koju su podržala i tri vijećnika iz SDP-a. To kao i sve prethodne odluke koje se tiču pustošenja budžeta na jedan rasipnički način bez jasne vizije za izgradnjom lokalne zajednice nije politika kakvu zagovara i pravac kojim se kreće Socijaldemokratska partija BiH.”

Jasnu viziju za izgradnjom lokalne zajednice je SDP začuđujuće pronašao u Hajrudinu Kozareviću. Da, onom istom Hajrudinu Kozareviću koji je okarakterisan kao rasipnik koji pustoši budžet. Ne samo da je Hajrudinu oprošteno, nego je postao i nositelj liste za gradsko vijece Živinica ispred SDP-a. Istog SDPa kojem predsjednica GO SDP Živinice i kandidatkinja za gradonačelnicu Amila Hodžić pripisuje i podcrtava karakter. Dio njene izjave date 18.10.2020 tokom press konferencije: 

“Nastavljamo dosljedno. Nastavljamo s karakterom. Naglašavam ovo s “karakterom”. Želimo se pohvaliti SDP-ovom školom kadrova. Molimo sve stranke u Živinicama i TK, koje žele preuzeti naše kadrove i prisvojiti naše SDP-ove rezultate, da nam se blagovremeno jave. Ostajemo tu uz vas.”

Na koji tačno karakter misli Amila Hodžić, i na koju dosljednost, kad je sama u izjavama dotične osobe nazivala rasipnicima a sada ih predstavlja kao nosioce liste. Pitanje je da li kadrove SDP-a drugi preuzimaju ili oni sami bježe od tolikog karaktera i dosljednosti? Također, SDP nudi 4 godine mandata u svojoj izbornoj kampanji, uzimajući u obzir da za godinu dana zaboravljaju stvari, pitanje je da li će se sjećati svojih obećanja nakon izbora?

Nakon kandidatkinje za gradonacelnika Živinica, riječ je preuzeo upravo dojučerasnji rasipnik dr. Hajrudin Kozarević sa izjavom: 

“Poštujemo mjere nadležnih organa u vezi sa pandemijom COVID-19, radit ćemo časno i pošteno.Čast mi je što sam nositelj liste ovako kvalitetnih kandidata kakve imamo u SDP-u”.

Poštovanje mjera nadležnih organa u periodu kada se čitav svijet bori sa pandemijom se dešava isključivo za govornicom i dok su kamere upaljene. Dok se školstvo i privreda žestoko bore da opstanu i svakodnevno rade po svim mjerama zaštite u otežanim uslovima, SDP se trudi samo da to prikaže ponekad što vidimo i iz sljedećih fotografija.

Otvaranje kampanje je završeno izjavom moderatora press konferencije Maksudina Hasimbegovića:

“Ne dozovlite da vas još jednom prevare, dobro pogledajte koja je lista kandidata najbolja i presudite olovkom na predstojećim izborima 15.novembra”

Sa ovolikim “karakterom” koje krasi selektivno pamćenje, i poštovanja mjera samo pred kamerama i u javnosti. Pitanje je kako će se građani poštovati i da li će se SDP sjećati svojih obećanja na čelu sa Amilom Hodžić. Imaju li dugme za uključivanje savjesti, jer ga pod hitno trebaju pronaci! Građanima neće biti teško i prije izbora presuditi svojom glavom, a ne olovkom. 

Članak indeksiran 05. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me