Dok nestale Srbe niko i ne traži, imena Bošnjaka izložena u centru Banjaluke

Izvor/medij: Alternativna televizija
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: U Banjaluci nisu izložena “imena Bošnjaka”, već imena svih nestalih osoba

Povodom Međunarodnog dana nestalih u centru Banjaluke postavljena je izložba "Gdje je" u organizaciji Instituta za nestala lica BiH sa imenima nestalih, koju je odobrio Grad Banjaluka. Na izložbi su predstavljena imena nestalih Bošnjaka u trenutku kada zvaničnici Srpske protestuju protiv (ne)rada Instituta kada su u pitanju srpske žrtve.

Postavljanje ovog materijala na Trgu nije moglo proći bez odobrenja Grada Banjaluka i gradonačelnika Stanivukovića, međutim, njegovi saradnici i portparol ne odgovaraju na pozive ATV-a.

Dok je proces traženja nestalih bio na nivou Republike Srpske od završetka rata do 2008. godine pronađeno je 4.100 lica, a kada je nadležnost prenesena na nivo BiH za 14 godina pronađeno je 260 lica srpske nacionalnosti.

Predsjedavajući Kolegijuma direktor Mujo Hadžiomerović, predsjedavajući Savjetodavnog odbora Mladen Živanović i šef delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u BiH Emir Camić obratiće se prisutnima na mjestu gdje je postavljena izložba, a predviđeno je i obraćanje predstavnika Grada.

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Članak indeksiran 09. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me