Raskrinkavanje.ba

Ekspres vesti → Doktor Borislav Antonijević u nekoliko sekundi uništava propagandu koja traje mesecima | VIDEO

09.11.2021
Tekst članka

Doktori Borislav Antonijević, Ana Mitrović i Vladimir Jakovljević žestoko su ukrstili argumente o vakcinaciji u studiju televizije K1.

Dr Borislav Antonijević, ginekolog i predstavnik grupe Udruženje građana „Lekari i roditelji za nauku i etiku"

- Veliki je problem kada nauka počne da izigrava Boga. Svi smo studirali isti fakultet. Učili smo jedno, a dešava se drugo. Sredstvo za imunizaciju sada je razvijeno brzinom svetlosti. Odobrenja za vakcine su privremena, nijedna nema stalnu dozvolu - kazao je dr Antonijević u „Uranku" na televiziji K1.

- Ne znamo šta se nalazi u vakcinama, ne znamo ni kratkoročne ni dugoročne posledice vakcinacije. I vakcinisani i nevakcinisani mogu da se razbole, mogu da prenesu virus, mogu da završe u bolnici i mogu da umru. Jedina razlika je što nevakcinisani ne mogu da umru od vakcine - kazao je dr Antonijević.

- Nisam protiv vakcine, samo želim da znam njen sadržaj. Fajzer i Moderna tek pre nekoliko dana dali su podatke o nuspojavama - konstatovao je doktor.

On je naglasio da bi svi trebalo da znamo koje su moguće komplikacije primene vakcina. 

- Ima ih dosta. Evropska medicinska agencija za Fajzer vakcinu objavila je da može prouzrokovati teške alergijske reakcije, perikarditis... U podacima stoji da je do sada bilo 27.247 smrtnih slučajeva od vakcine. To do sada nikada nije bio slučaj. Zašto Srbija nema zvanične podatke o neželjenim efektima godinu nakon početka imunizacije? Poznajem ljude koji nisu uspeli da prijave neželjena dejstva u našoj zemlji. Imali su tahikardiju, vrtoglavicu, dezorijentaciju, bili dan do tri dana  nemoćni i nisu mogli da ustanu iz kreveta. 

Članak indeksiran 24.11.2021. Zadnji put osvježen 24.11.2021.

Ocijenjeno u analizi