Raskrinkavanje.ba

Zdravlje priroda (.com) → DOKTOR NESTOROVIĆ: Ovaj preparat je DIREKTAN uzročnik RAKA DOJKE

25.06.2023
Tekst članka

Doktor Branimir Nestorović upozorava da su dezodoransi koji sadrže aluminijum direktni uzročnik raka dojke, jer više od 50 odsto ovih karcinoma nastaje ispod same pazušne jame, gdje se nanosi dezodorans, a oko šest odsto su na drugom kraju dojke.

Aluminijum zatvara izvodne kanale znojnih žlijezda i spriječava znojenje, jer koža apsorbuje deo aluminijuma koji je veoma otrovan, kancerogen i uzrokuje oštećenja mozga… (Tekst se nastavlja ispod)

Krajem 1970. godine oko dva odsto djece u Srbiji imalo je ekceme i alergije, a 2010. više od 20 odsto – kaže profesor dr Branimir Nestorović. Smatra se da su za desetostruki porast ovih oboljenja najodgovornija hemijska sredstva koja se svakodnevno koriste za održavanje lične higijene i čišćenje.

Najveći izvor alergena su deterdženti, takozvani biopraškovi. Sadrže enzime koji razgrađuju organske materije pa, istina, poboljšavaju pranje, ali su istovremeno i izvori alergija, jer su svi alergeni po strukturi enzimi.

Doktor naglašava da djeca najpre dobiju ekceme, a oko 50-60 odsto njih potom dobije astmu.

– Alergije počinju pranjem dečje garderobe biopraškovima, kupanjem tečnim sapunima, koji su takođe deterdženti i mazanjem beba kremama pripremljenim od “specijalnih ulja” koja sadrže lipidne, to jest masne alergene. Pojedine dojilje mažu bradavice kremama koje sadrže suncokretovo ulje, a to je direktan način da deca postanu alergična na namirnice kao što su kikiriki, orah i badem. (Tekst se nastavlja ispod)

Osim deterdženata, tečnih sapuna i različitih krema, po riječima profesora Nestorovića, za povećan broj mališana koji imaju neke alergije odgovorni su i omekšivači i izbjeljivači rublja, osvježivači prostorija, mnogobrojna sredstva za uništavanje insekata kao i dezodoransi i parfemi.

Članak indeksiran 30.06.2023. Zadnji put osvježen 30.06.2023.

Ocijenjeno u analizi