Donald je zapravo Davud Kan, siroče muslimana iz Pakistana!?

Izvor/medij: Volim Podgoricu
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Laži o porijeklu američkih predsjednika

Jedna pakistanska televizija tvrdi da je Trump – Pakistanac koji je kao dijete izgubio roditelje u saobraćajnoj nesreći, a nakon toga ga je usvojila američka porodica!

 

Predsjednik Barak Obama godinama se suočava s optužbama da nije rođen u SAD-u, nego u Keniji. Jedan od najglasnijih zagovornika te teorije zavjere bio je njegov nasljednik Donald Trump koji se sad suočava s istim optužbama. Naime, predsjednikom SAD-a mogu postati samo oni rođeni tamo, a jedna pakistanska televizija tvrdi da je Trump – Pakistanac.

– Vjerovali ili ne, predsjednički kandidat Donald Trump je rođen u Pakistanu, a ne u Americi – navedeno je na urdu jeziku na televizijskoj mreži Neo News prošlog mjeseca u videu koji je postao viralan nakon Trampove izborne pobjede.

 

Ova televizija u prilogu tvrdi kako je Tramp rođen u Islamskoj državi Pakistan 1954. u regiji Vaziristan kao Davud Ibrahim Kan. Čak su objavili i fotografiju navodnog mladog Trumpa čiji su roditelji, tvrde, poginuli u saobraćajnoj nesreći, a dječaka je zatim usvojila američka porodica i odvela ga sa sobom u SAD. No, isto tako su istakli kako im je izvor za priču bio – tweet. Zbog toga su se našli na meti nezadovoljnih gledalaca koji su ljuti na njih jer su ‘kao ozbiljna televizija tako nešto predstavili kao činjenicu’, javlja Metro.co.uk.

Članak indeksiran 22. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me