DOSADILA VAM JE VAŠA ŽENA : Island vas zove, vlada Islanda plaća 5000$ muškarcima koji ožene djevojku s Islanda !!

Izvor/medij: Pretežno šašavo
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Brak sa ženom sa Islanda ne donosi novčanu nagradu od vlade

Danas vam donosimo jedan zanimljiv članak, objavljen je od strane nekoliko poznatih portala a mi smo ga preuzeli, nadamo se da će vam biti zanimljiv.

Država Island je otok koji je geografski smješten na samom sjeveru Europe, Island je poznat po svojoj divljoj i neukrotivoj prirodi, te vulkanima. Ovaj put, ova mala zemlja našla se u žiži javnosti ali zbog nečeg drugog.

Naime, vlada Islanda u planu ima povećanje svoje populacije koja je proteklih godina u konstantnom padu. Da problem bude još veći, sve je veća razlika između muškaraca i žena, odnosno broj žena iz godine u godinu uveliko nadmašuje broj muškaraca, tako da mnoge žene ostaju neudate i ne rađaju djecu. Stoga je vlada Islanda odlučila na veoma interesantan način pristupiti rješavanju ovog problema.

Odlučili su da od početka ove godine poklone 5000 dolara svakom onome ko je spreman oženiti Islanđanku i živjeti s njom.

Tako da muškarci koji dobro podnose hladnoću bi mogli razmisliti o ovoj interesantnoj ponudi, više informacija svakako možete pronaći na Goggle, kao i na zvaničnoj stranici Islandske vlade.

Članak indeksiran 28. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me