Raskrinkavanje.ba

Alo → DR NESTOROVIĆ OBJAŠNJAVA Ovaj začin je najjači antibiotik, leči više od 70 bolesti, čuva DNK

13.11.2021
Tekst članka

Dokazano pomaže kod zapaljenja zgloba kolena, a japanski autori ukazuju na odlične efekte kurkumina kod karcinoma debelog creva, a kineskih kod karcinoma bešike i pluća

Ovu božansku biljku većina upotrebljava kao dodatak jelima, zbog intezivnog primamljivog mirisa, ne znajući da se kurkuma već vekovima koristi u lečenju i najtežih bolesti. Ljudi ovu moćnu biljku iz Azije najčešće koriste za probavne smetnje, za zapaljenske procese, rane, probleme sa želucem, manje posekotine i povrede mušića.

 
poster
 
 
 
 
 

Prema istraživanjima naučnika, kurkumin takođe može da pomogne ljudima da spreče rak. Pun je antigljivičnih i antibakterijskih svojstava koja mogu da nam pomognu u borbi protiv brojnih bolesti. Istraživanje tvrdi da kurkumin može da pomogne ćelijama da prežive jaku upalu.

 

Udarne vesti

img

SVETSKA SILA UZ SRBIJU: Kina najavila podršku Beogradu posle sramnog poteza Prištine

img

Srbija traži posebnu sednicu Saveta bezbednosti UN: Ovo je tekst zahteva

img

Popust na struju ima više od miliona građana – evo kako i do 40 odsto manjeg računa

Takođe štiti DNK. Utiče na 700 gena u našem telu i leči više od 70 zdravstvenih problema. Njegova anti-upalna svojstva da mogu nam pomognu da izlečimo stanja kao što je osteoartritis.

Mnogi stručnjaci tvrde da kurkuma može da nam pomogne da lečimo probleme sa jetrom, probleme sa disanjem, autoimune poremećaje i neurološke probleme.

"Glavni aktivni sastojak biljke kurkume je kukumin, koji je u eksperimentima pokazao brojna povoljna dejstva kod zapaljenskih stanja. On se često označava kao turmerik. Inhibira različite zapaljenske enzime. On deluje i smanjivanjem aktivacije gena za zapaljenje, kroz inhibiciju jednog od tzv. transkriptivnih faktora nuklearni faktor kapa B, a inhibira i brojne citokine, molekule koji pokreću zapaljenje", kaže doktor Branimir Nestorović.

U velikoj studiji iz Indije iz 2014 godine, kurkumin je bio podjedanko dobar u suzbijanju simproma zapaljenja zgloba kolena kao visoka doza ibuprofena, naš Brufen u dozi od 800 mg. U istraživanju iz 2017. identifikovan je još jedan polifenol, kalebin A, sa veoma izraženom  antizapaljenskom aktivnošću.
"Međutim, oblast gde se danas najviše ispituje je primena u lečenju karcinoma...

Članak indeksiran 05.02.2024. Zadnji put osvježen 08.02.2024.

Ocijenjeno u analizi