Dr Nestorović se vratio se sa novim receptom: Dvije nedjelje pijte po dvije čaše ovog lijeka

Izvor/medij: Alternativna televizija
Ocjena: Pseudonauka Dezinformacija
Raskrinkano u: Kupus nije “najbolji lijek” protiv čira na želucu

Bivši član kriznog štaba Srbije, pulmolog dr Branimir Nestorović povukao se pre izvjesnog vremena iz javnosti. Prekinuo je svoju medijsku tišinu, a sada je podijelio svoj domaći recept.

Dr Nestorović je, naime, u jutrošnjem gostovanju na Happy televiziji riješio da objasni gledaocima kako mogu da sami izliječe čir na želucu, helikobakteriju ili alergiju na ambroziju.

"Isjeckajte kupus, prelijte ga vodom, neka bude pola kupus, pola voda i neka odstoji dva dana u frižideru. Poslije toga pijete po jednu času ujutru i uveče dvije nedjelje," rekao je Nestorović u Jutarnjem programu Happy televizije, dodavši da i sam već dvije decenije koristi ovaj recept i da su rezultati odlični.

- Ispostavilo se da kupus ima određene materije koje obnavljaju sluzokožu u želucu. U kombinaciji sa sladićem djeluje i na helikobakteriju, i to na one rezistentne oblike - pojasnio je doktor.

Nestorović je rekao i da je za alergiju na ambroziju veoma dobra kopriva, ali nikako čaj.

- Najbolje da se listovi koprive samelju sa medom, ili da se drži kopriva u zamrzivaču dvije nedjelje, pa se ona sama pretvori u prah. Čaj nije dobar jer voda ubija korisne sastojke u koprivi - objasnio je doktor.

Članak indeksiran 19. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me