DR STOJILJKOVIĆ: PETROLEJ KROZ STOLEĆA SLOVI ZA NARODNI LEK PROTIV RAZNIH BOLESTI!

Izvor/medij: Ženskica
Ocjena: Pseudonauka Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti Neprovjereno
Raskrinkano u: Kancerogena oboljenja ne liječe se petrolejem

Petrolej kroz stoljeća slovi za narodni lijek protiv raznih bolesti, a danas se njime legalno liječi čak i karcinom i to u Švicarskoj, Francuskoj, Poljskoj i Mađarskoj, gdje se prodaje i u tabletama.

U Prvom svjetskom ratu spasio je život mnogim vojnicima, koji su njime suzbijali vaši (uši u kosi), ali ga i pili oslabljeni raznim medicinskim sredstvima i medikamentima. Ovaj derivat nafte koristili su Grci i Turci za suzbijanje želučanih oboljenja i gušobolje, kao i francuski liječnici u 19. stoljeću, koji su na bazi terpentina i petroleja pravili sredstva za dezinfekciju. Čak je i Magellan svojim moreplovcima za želučane tegobe davao da ispijaju petrolej u malim količinama.

Liječenje petrolejom počelo je s preradom nafte, mada se nekim frakcijama sirove nafte liječilo i u pretpovijesti. U drevnom Babilonu naftni derivati su korišteni za liječenje želučanih problema, upale i čireva, a proces destilacije sirove nafte – naftnih ugljikovodika u frakcije, prvi put je opisan u 9. stoljeću u Perziji.

“Uporaba petroleja najrasprostranjenija je u siromašnim zemljama, uključujući Rusiju, istočnu Europu i Afriku. Jedna studija u Nigeriji potvrđuje da oko 70 posto stanovništva koristi naftne derivate za liječenje, najčešće infekcija i infektivnih oboljenja, autoimunih oboljenja, raka, artritisa i reumatskih oboljenja uopće.

Priča se da su Rokfelerovi počeli biznis prodajući petrolej kao lijek protiv raka prije nego što su utvrdili da je kemoterapija unosnija, rekao je prof. dr Staniša Stojiljković, šef Katedre za ekološko inženjerstvo Tehnološkog fakulteta u Leskovcu (www.shenemil.rs), autor knjiga o prirodnom liječenju i svojevremeno jedan od predavača u školi “Javnog zdravlja” na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Oprezno i umjereno

Prednost petroleja su njegove termodinamičke karakteristike, ali pod uslovom da nije inficiran toksičnim aditivima i da se, bez obzira na to, koristi u malim količinama.

“Ako se neko opredijeli da uzima pročišćeni petrolej, prvo treba početi s malim količinama od nekoliko kapi, da bi nakon dva do tri tjedna počeo koristiti jušnu žlicu. Istovremeno treba koristiti sredstva ili način prehrane koji će potaknuti i omogučiti čišenje tijela od teških metala i toksina koje je petrolej pokrenuo. Jer, on zaista pokreće toksične naslage iz tumorskih, limfnih i drugih odlagališta koje završavaju u tkivnim tekućinama “, objašnjava profesor.

Terapiju petrolejom treba pratiti detoksikacija i oporavak organizma vrlo širokog holističkog dijapazona. Ekstrakti biljaka, pogotovo mladog oraha u petroleju su također značajni, ali i sa njima treba biti oprezan, jer se rastvarena toksična tkiva i maligne stanice moraju izbaciti iz organizma krvlju i limfom.

“Često se spominje redestilacija petroleja, kojom se neki teški metali ne mogu odstraniti. Postoje znatno učinkovitiji postupci separacije, adsorpcije i membranskih procesa kojima bi se sirovi benzin-petrolej pretvorio u tvar namijenjenu korištenju u medicinske svrhe. Stari liječnici iz 18. i 19. stoljeća su na tržištu imali prirodni-sirovi petrolej bez aditiva. Danas bi iz tehničkog petroleja morali ukloniti aditive da bi ga koristili za ljudsku uporabu “, rekao je prof. dr Stojiljković.

Čistač i zagađivač

U narodnoj medicini obično je upotrebljavan petrolej koji se koristio za osvjetljenje prostorija, kod nas poznat kao plin, pa je preporuka, kaže dr Stojiljković, da se i danas za poboljšanje zdravstvenog stanja koristi obični petrolej-kerozin za osvjetljenje, prethodno pročišćen, a ne avio petrolej-kerozin. Međutim, i tada treba biti oprezan, navodi dr Stojiljković, jer ni plin nema deklaraciju o sadržaju aditiva, pa, uslijed nesmotrenog ispijanja većih količina može doći do trovanja.

Povodom insinuacija da je preventiva teških bolesti bila znatno uspješnija kad su ljudi koristili petrolej, naš sugovornik kaže: “Suvremeni čovjek preko hrane, lijekova, cjepiva, kozmetike i zraka unosi nekoliko tisućaa puta više otrova nego ranije. U takvom kaosu ni petrolej ne može pomoći, već cjelovit pristup filozofiji života.”

Pionir Pančić

O ljekovitim svojstvima petroleja u liječenju maligne bolesti prvi u svijetu pisao je Josif Pančić.

Trezor 16 april2Trezor 16 april2

Josif Pančić

U to vrijeme su se neki pacijenti oboljeli od raka u Srbiji tajno počeli liječiti petrolejom. Na ovu temu prva je javno progovorila njemačka doktorica Paula Ganner s klinike “Jakob” na Majni, koja je cijeli radni vijek posvetila ispitivanju raka. U 31. godini petrolejom je izliječila svoj rak crijeva, koji se proširio i na bubrege. Uz ovu metodu više od 2.000 njenih pacijenata pobijedilo je karcinom.

“Što se tiče stanica raka i mliječne kiseline, otvrdlog i otuđenog dijela tkiva, petrolej ima komponente koje mogu prijeći membranu maligne stanice i spriječiti njen razvoj. Da bi do toga došlo, probavni trakt treba biti sposoban za transport, kako bi vena porta u jetru dopremila neke aromatske frakcije petroleja, koje bi preko krvi dolazile u sve organe i tkiva. Nekad ovaj prijenos ide i dijelom preko usta ili želuca, zato što petrolej lako ulazi u sustav krvi “, rekao je doktor Stojiljković.

Članak indeksiran 01. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me