Dragan Covic- Zelim da se ponove izbore imao sam vise glasova od Komsica ,pokraden sam ne prihvatam ovo !!

Izvor/medij: Balkan-list
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: „Balkan-list“ – kad su i laži nepismene

Na večerašnjoj pres-konferenciji, Čović je kazao da su planirali 140.000 glasova, ali i da misli da će taj broj biti premašen za barem 10 posto.

“Ako znamo koliko je naše glasačko tijelo moja je obveza zahvaliti svima koji su prepoznali naš projekt. Hrvatski narod je poslao jasnu poruku svima, da jest konstitutivan narod, da razmišlja proeuropski… Žalosti me što naši prijatelji Bošnjaci nisu to shvatili”, rekao je Čović i dodao: “Ne možete Hrvatima birati legitimne predstavnike. To je put nazadovanja, to nije europski put. Vjerujem da će u bošnjačkom narodu biti dovoljno onih koji će shvatiti da ovo što su večeras uradili nije dobro”.

 

“To nije dobro za bošnjački narod ni za BiH. Ovakvi izborni rezultati mogu izazvati neviđenu krizu u BiH. Na nama je kao predstavnicima hrvatske politike da smo svjesni te politike. Veseli me ova potpora našem projektu zajedništva koji smo ponudili glasačkom tijelu na isti način manifestira u Posavini, Žepču, Usori, Središnjoj Bosni, Hercegovini”, poručio je lider HDZ-a. Kandidat HDZ-HNS za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je da se Hrvatima ne mogu birati legitimni predstavnici nakon što je, prema još uvijek nezvaničnim rezultatima izbora, izgubio od kandidata DF-GS Željka Komšića. On se zahvalio Hrvatima koji su danas izašli na birališta te naveo da ima veliku odgovornost prema svakom od tih glasača. “Nama ostaje jedan veliki posao, prije svega sačekati konačne rezultate, napraviti vrlo jednu strategiju svog ponašanja u političkom životu”, naveo je Čović.

Članak indeksiran 24. 10. 2018 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me