Dragan Mektic – Milorad Dodik je totalna budala uskoro slijedi Hapsenje (VIDEO)

Izvor/medij: Medion
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Dnevna doza izmišljenih naslova

ragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, se na današnjoj pres-konfereneciji u Banjaluci osvrnuo i na slučaj stradalog Davida Dragičevića. Upitao je otkud Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske u istrazi ovog slučaja i ko spriječava da se rasvijetli ovaj slučaj.

 

“Ko im brani da rasvijetle ovaj slučaj. Više od deset godina su na vlasti. Na poligrafu za Davida nisu prošle tri osobe. Pale su na važnim pitanjima. Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske me demantovao kazavši da poligraf nije dokazno sredstvo. Pa zašto onda poligraf postoji? Niko ne tvrdi da je poligraf dokazno sredstvo, ali je na sudu važna operativna indicija u rješavanju slučaja”, rekao je Mektić, pa je potom poručio:

“Nemojte zamajavati narod i kriti istinu. Što ne objave ko je pao na poligrafu i na kojim pitanjima? Ubistvo Davida Dragičevića se namjerno opstruira. To je suština i iza toga stoji vrh države. Otkud Dodik u istrazi – da traži obdukciju? Sve zbog toga da bi slučaj završio onako kako oni žele – da se ne otkrije pravi izvršioc”

 

.

Mektić je naglasio da bi svoja saznanja obznanio tužilaštvu, ali da to ne želi jer nema povjerenja u isto i da će to učiniti tek kada “pokažu volju i da nisu kriminalizovani”.

Smatra da je “sedmi oktobar ključ za rasvjetljavanje slučaja Dragičević”. Pitao je vlast u Republici Srpskoj sljedeće:

“Zašto ne rješite ubistvo Vukelića, Srđana Kneževića, Željka Markovića, Mauzera i Riste Jugovića?”

Potom je komentarisao konstataciju Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske da je “Mektić sarajevski klaun”.

“To više govori o njegovoj kulturi i primitivizmu i na koji način komunicira u medijskom prostoru. To mu mogu oprostiti. Ali da ministar proziva Mektića za ratne zločine u Prnjavoru kojih nije bilo, to mu ne mogu oprostiti. Sram da ga bude. Prnjavor ti nikada neće oprostiti što si mu nataknuo oreol ratnih zločina. S tom pričom je počeo Dževad Galijašević, a završio Lukač. Koji su se ratni zločini dogodili u Prnjavoru?”, pitao je Mektić.

 

Poručio je i da je u Banjaluci ratnih zločina “bilo koliko hoćeš”.

“Koji je crveni kombi ojadio pojedine Banjalučane u ratu? Lukač zna ko stoji iza toga. Neka se time pozabavi. Sada se udružio sa Dževadom Galijaševićem”, kazao je.

Naglasio je i to da Perica Stanić, direktor SIPA-e, nije njegov kum, već dobar prijatelj.

Članak indeksiran 28. 08. 2018 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me