Dragičević je po naređenju Kormak prebačen u jednu državu regije?

Izvor/medij: Dnevnik.rs
Ocjena: Neprovjereno
Raskrinkano u: “Obavještajni”, “diplomatski” i “nezvanični” izvori o Dragičevićevoj lokaciji

BANJALUKA: Inozemne tajne službe prenijele su Davor Dragičević, otac tragično preminulog mladića Davida, u jednu državu regije po nalogu američkog veleposlanika u BiH Morina Kormaka, prenosi portal Dnevno.ba, prenosi RTRS.

 

"Po nalogu Kormakove, po naređenju Kormakove, između 30. i 31. prosinca, strane tajne službe, te su noći boravile u Banja Luci, hitno prebačene iz tog grada u Sarajevo, odakle je, po nalogu američkog ambasadora, prebačen u jedan zemlje regije “, tvrdi ovaj portal, pozivajući se na informacije iz obavještajnih krugova.

Prema medijima, 30. prosinca, u noći prosvjeda, koji je rezultirao neredima, nekoliko stranih zapadnih obavještajnih službi boravilo je u Banja Luci, koja je trebala pružiti logističku i drugu potporu članovima grupe "Pravda za Davida" u okupaciji i nasilnog svrgavanja najviših dužnosnika u Republici Srpskoj.

"Bio je to plan da se Dragičević prebaci u jednu državu regije (poznati portal) i da se krivim za njegov sadašnji nestanak u Republici Srpskoj i da u medijima zatraži tezu da je Davor Dragičević ubijen u Srpskoj s ciljem daljnjeg kompromitiranja i diskreditacije Republike. Srpski i njezine institucije, a takav plan je postojao u kolovozu, a ako je to istina i da bude usmjeren u tom smjeru, piše Slobodan Vasković, medijski uvid u pitanje "Mile, gdje je Davor?", "Dnevno.ba". .

Portal također navodi da se prije šest mjeseci u američkoj ambasadi u Sarajevu Kormakova susrela s Davorom Dragičević, ističući kako ne znaju o čemu razgovaraju, ali da je očito da su nakon tog sastanka u Banjaluci svi bili češće, a institucije Srpske udario u svjetske medije, bez ikakvih dokaza, okrivio za smrt Davida Dragičevića, izvještava RTRS.

Portal napominje da je vrlo indikativno da je u posljednje tri godine Muriz Memić vodio pravnu bitku i tražio pravdu za ubijenog sina, te da Kormakova, unatoč nekoliko pisama koje joj je poslao, nikada nije zvao, niti je ikada čula za to. 
"Vlasti u Srpskoj su u više navrata izjavljivale da je cilj prosvjeda uništenje institucija Srpske, a ovoga puta moraju priznati da su od samog početka bile u pravu", prenosi Dnevno.com.

01/05/2019 • 12:0312:04

Izvor: Tanjug

Članak indeksiran 18. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me