Dragičević prebačen u jednu zemlju regiona po nalogu Kormakove?

Izvor/medij: Alternativna televizija
Ocjena: Neprovjereno
Raskrinkano u: “Obavještajni”, “diplomatski” i “nezvanični” izvori o Dragičevićevoj lokaciji

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je portal "Dnevno.ba", pozivajući se na saznanja iz obavještajnih krugova.

"Davor Dragičević je po nalogu Kormakove u noći između 30. i 31. decembra od strane stranih tajnih službi, koji su te noć boravili u Banjaluci, hitno iz tog grada prebačen u Sarajevo, odakle je dalje, po nalogu američkog ambasadora, prebačen u jednu zemlju regiona", naveo je ovaj portal. 

Prema saznanjima ovog medija, u Banjaluci je 30. decembra, u noći održavanja protesta, usljed kojih su izbili nemiri boravilo nekoliko stranih zapadnih obavještajnih službi, koji su trebalo da pruže logističku i svaku drugu podršku članovima grupe "Pravda za Davida" u zauzimanju i nasilnom svrgavanju najviših predstavnika vlasti u Republici Srpskoj. 

"Upravo je plan prebacivanja Dragičevića u jednu zemlju regiona (poznatu portalu) i bio to da za njegov misteriozni nestanak, optuži aktuelna vlast u Srpskoj i forsira u medijima teza da je "vlast u Srpskoj ubila Davora Dragičevića", s ciljem dalje kompromitacije i diskreditacije Republike Srpske i njenih institucija, a što je ovakav plan postojao još u avgustu. Da je ovo tačno i da se ciljano ide u tome smjeru, pokazuju i medijski napisi Slobodana Vaskovića sa pitanjem "Mile, gdje je Davor?"", navodi "Dnevno.ba". 

Portal podsjeća da se prije šest mjeseci u Ambasadi SAD u Sarajevu, Kormakova sastala sa Davorom Dragičevićem, ističući da se ne zna o čemu su razgovarali, ali da je evidentno da su nakon tog susreta protesti u Banjaluci bili sve učestaliji, a institucije Srpske (MUP) na udaru svjetskih medija, bez ijednoga dokaza, okrivljene za smrt Davida Dragičevića. 

Portal ističe i da je veoma indikativno i to da u Sarajevu već tri godine Muriz Memić vodi pravnu bitku i traži pravdu za ubijenog sina, a da ga Kormakova, uprkos nekoliko dopisa koje joj je slao, nikada nije pozvala, niti se o tome ikada oglasila. 

"Vlasti u Srpskoj više su puta saopštile da je cilj protesta urušavanje institucija Srpske, ovoga puta, mora se priznati, od samoga početka bile u pravu", zaključuje portal "Dnevno.ba". 

Članak indeksiran 18. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me