DRAGO KRALJEVIĆ (NOVI LIST) Kamo nas vodi “Agenda ID 2020”

Izvor/medij: Transformacija svijesti
Ocjena: Teorija zavjere Lažna vijest
Raskrinkano u: ID2020: Niko ne planira da nas “čipira vakcinom” i pored svih strašnih priča

Program »Agenda ID2020« koristi registar rodnih listova i zalaže se za uvođenje zakona o obaveznom cijepljenju, kako bi se ljudima ubrizgao trajni biometrički digitalni identitet. Što se tiče ID2020, Gatesova multinacionalka »Microsoft« već je uspostavila blisku suradnju s još četiri kompanije, a među njima je i »Rockefellerova zaklada«, koja je za ID2020 osigurala početna sredstva za rad, a početkom 2018. godine postaje njezin osnivački partner. (

Izvor: novilist.hr

Sve dok ne postanu svjesni svoje snage, neće se pobuniti. A sve dok se ne pobune, neće postati svjesni svoje snage.« (G. Orwel)

U danima globalne pandemije koronavirusa, dobro je ponešto znati čime se bave pojedine ugledne i moćne globalne institucije i osobe, s obzirom na to da se njihove odluke izravno ili posredno primjenjuju i na nacionalne države, uključujući Hrvatsku.

To se posebice odnosi na Ujedinjene narode (Hrvatska je članica), »Zakladu Rockefeller«, Svjetsku zdravstvenu organizaciju (Hrvatska je članica), »Zakladu Bill & Melinda Gates« i »Svjetski ekonomski forum«.

Osim toga dobro je znati, kako one međusobno surađuju i planiraju našu budućnost. U rujnu 2015. godine, UN je usvojio program održivog razvoja, u kojemu se navodi da bi do 2030. godine trebalo ostvariti »pravni identitet« za sve građane.

U Uredu UN-a za partnerstva, 20. svibnja 2016. godine, pokrenuta je inicijativa pod nazivom ID2020. Ubrzo je osnovan Savez (Alijansa) javno-privatnih partnera. Riječ je o programu elektroničke identifikacije koji uključuje masovno cijepljenje građana radi izrade digitalnog identiteta.

Program koristi i postojeće registracije novorođene djece i postupke cijepljenja, kako bi se ostvario digitalni identitet povezan s biometrijskim podacima. Savez okuplja vlade zemalja u razvoju i zemlje donatore, Svjetsku zdravstvenu organizaciju, UNICEF (Hrvatska je članica), Svjetsku banku, industriju cjepiva u industrijskim i zemljama u razvoju, civilno društvo, »Zakladu Bill & Melinda Gates« i ostale privatne dobročinitelje.

Kao treći najveći donator Svjetske zdravstvene organizacije pojavljuje se B. Gates, poduzetnik, filantrop (osoba koja »voli ljude« i »brine« o njihovom zdravlju), osnivač »Microsofta«, najveće softverske kuće i treći po redu najbogatiji čovjek na svijetu, čija imovina dosiže 78,9 milijarde dolara. On je danas dominantan igrač u oblikovanju globalne zdravstvene politike.

Bill Gates je još 2017. godine na Konferenciji za sigurnost upozorio svijet na rizik od moguće globalne pandemije. Tada je političkim liderima sugerirao neka pokušaju zamisliti kako negdje u svijetu postoji novo oružje sposobno ubiti milijune ljudi, zaustaviti ekonomije i dovesti do kaosa.

Mnogima je tada Gatesov nastup izgledao kao priča o »teoriji zavjere«. Savez (Alijansa) ID2020, na sastanku u rujnu 2019. godine u New Yorku, odlučuje provesti svoj program, a konačnu odluku donosi »Svjetski ekonomski forum (WEF)« u siječnju ove godine u Davosu.

Riječ je o Forumu koji okuplja glavne političke, trgovačke, kulturne i druge vođe u svijetu s ciljem oblikovanja globalnih, regionalnih i industrijskih programa. Program digitalnog identiteta, naziv je projekta koji bi praktički mogao dovesti do identifikacije svake osobe na planetu.

To vjerojatno predmnijeva umetanje mikročipa u ljudsko tijelo koji sadrži sve osobne podatke građana. Je li puka slučajnost što je ID2020 pokrenut upravo u trenutku kada je Svjetska zdravstvena organizacija donijela odluku o proglašenju pandemije? Vjerojatno nije, jer treba znati da samo 20 posto proračuna Svjetske zdravstvene organizacije pristiže iz obveznih naknada koje uplaćuju njezini članovi – uključujući Hrvatsku.

Ostatak, 80 posto, čine donacije vlada i privatnih partnera, među kojima su najizdašniji SAD, VB i »Zaklada Bill & Melinda Gates«. Dobrovoljni prilozi uvijek su dobrodošli, međutim to znači da oni istovremeno mogu bitno utjecati i na politiku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

»Za proglašenja pandemije koronavirusa nisu postojali uvjeti za donošenje takve odluke«, smatra Michel Chossudovsky, profesor ekonomije na Sveučilištu u Ottawi, osnivač i direktor Centra za istraživanje globalizacije iz Montreala, »jer je pandemija proglašena u trenutku kada je bilo samo 150 potvrđenih slučajeva izvan Kine. Što je motiviralo generalnog direktora WHO-a da tako postupi, tko je zapravo stajao iza ove povijesne odluke od 30. siječnja«?

Izvor: novilist.hr

CIJELI TEKST PROČITAJTE OVDJE

Članak indeksiran 15. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me