Raskrinkavanje.ba

B 92 → Drama u još jednoj školi: Učenik uperio pištolj u drugove

07.05.2023
Tekst članka

Talas suludog nasilja koje se dešavalo u Srbiji proteklih dana prelio se i Severnu Makedoniju, pišu tamošnji mediji.

Učenik jedne osnovne škole u Čairu prekjuče je u školu došao sa plastičnim pištoljem, koji je u jednom trenutku uperio u školske drugove, ali ga je naposletku predao. Makedonska policija potvrdila je da je došlo do incidenta.

"U prostorijama osnovne škole u nasilju Čair u Skoplju policijski službenici su, u prisustvu roditelja, učiteljice, psiholog ai direktora škole obavili službeni razgovor sa maloletnikom - učenikom škole - po prethodnoj prijavi direktora škole da je izvadio plastični pištolj, igračku, i uperio ga u druge učenike, a zatim ga predao. Obavešten je dežurni javni tužilac za maloletnike", rečeno je iz policije.

To, nažalost, nije jedini incident koji se tog dana dogodio u školama u Severnoj Makedoniji.

U Srednjoj medicinskoj školi "Panče Karagojzov" na jednom od časova primećena je lista imena, nakon čega je među učenicima vladala strepnja. MUP je naveo da su četiri srednjoškolke objavile preteće sadržaje na društvenim mrežama.

"5. maja 2023. godine policijski službenici u Skopju obavili su službeni razgovor sa E. R. (18) i troje maloletnih lica starosti 17 godina. Svi su učenici srednje škole u Skopju, a reagovalo se po prijavi. Zaposleni u školi naveli su da su učenice na društvenoj mreži postavljale sadržaje u kojima se preti učeniku koji ide u istu školu i drugim osobama. Obavešten je javni tužilac i preduzimaju se mere za rasvetljavanje slučaja", rekli su iz makedonske policije.

U oba slučaja uključen je i Centar za socijalni rad.

Članak indeksiran 10.05.2023. Zadnji put osvježen 10.05.2023.

Ocijenjeno u analizi