Raskrinkavanje.ba

Pink → DRAMATIČNO UPOZORENJE RUSIJE: RADIOAKTIVNI OBLAK IDE KA EVROPI - U Ukrajini pogođeno skladište sa osiromašenim uranijumom!

19.05.2023
Tekst članka

Uništavanje municije sa osiromašenim uranijumom koju je Zapad isporučio Ukrajini dovelo je do pojave radioaktivnog oblaka – on je već krenuo ka Evropi, rekao je u petak na sastanku u Siktivkaru Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

On je skrenuo pažnju na činjenicu da je juče američki predsednik Džo Bajden doputovao u Japan da prisustvuje samitu G7, piše Tass.

- Uključujući da podržavaju, kako veruju Amerikanci, „zajedničke demokratske vrednosti“. Šefovi zapadnih zemalja, pod pritiskom SAD, takođe će razgovarati o pomoći Ukrajini - rekao je Patrušev.

On je primetio da su „Amerikanci više puta u istoriji ’pomagali‘ zemljama na ovaj način.

- Takođe su "pomagali" Ukrajini, vršili pritisak na svoje satelite i snabdevali municijom sa osiromašenim uranijumom. Njihovo uništenje dovelo je do toga da je radioaktivni oblak krenuo ka zapadnoj Evropi. A u Poljskoj je već zabeležen porast radijacije - upozorio je sekretar Saveta bezbednosti RF.

Osim toga, nastavio je on, „SAD se razvijaju i već koriste hemijsko i biološko oružje, uključujući i na teritoriji Ukrajine“.

Članak indeksiran 30.05.2023. Zadnji put osvježen 24.04.2024.

Ocijenjeno u analizi