Raskrinkavanje.ba

Savjeti za deset → DUGO ČUVANA TAJNA: Naučnici priznali da će uskoro moći da vrate mrtve u život! Evo kako će to uraditi

29.12.2020
Tekst članka

Da li ste se vi ikada pitali mogu li se mrtvi vratiti među žive?

Jedno od istraživanja koje je nedavno sprovedeno, otišlo je jedan korak ispred u ovoj itekako ambicioznoj potrazi za mogućnošću regeneracije mozga kod klinički mrtvih osoba. Reanimaciju nauka sada posmatra iz dkroz druge perspektive nego inače.

Ove će se teorije već jako brzo početi sprooditi, odnosno testirani i to na klinički mrtvim osobama da bi se mogla probati mogućnost regeneracije i reanimacije mozga preminulog. Proces će i inače da sprovede biotehnološka kompanija Bajokvark iz SAD-a koja je skoro dobila odobrenje za testiranje i pri tome će u ovom istraživanju učestvovati 20 klinički mrtvih osoba.

Ovaj proces uključuje terapije koje se dotiču matičnih ćelija svih testnih subjekata, a naučnici će u mrtvace da ubrizgaju miks matičnih ćelija i pretida ravno u mozak.

Osim toga, pacijent će da vude stimulisan razim nervnim stimulantima i laskerskim tehnikama, kako bi se uspjela postići reanimacija mozga.

 

Članak indeksiran 26.02.2021. Zadnji put osvježen 26.02.2021.

Ocijenjeno u analizi