DUŠANKA MAJKIĆ OTVORENO PRIJETI: “Republika Srpska ovo više ne može i neće trpiti, već će tražiti svoj put…”

Izvor/medij: BH dijaspora (.info)
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: RTRS “prepravlja” izjave sagovornicima/ama: Dušanka Majkić nije upotrijebila izraz “građanski rat”

-

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić gostovala je u programu RTRS-a.

“Međunarodna zajednica ne može ostati nijema na posljednju apelaciju lidera SDA Bakira IzetbegovićaUstavnom sudu BiH”, rekla je delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

“Izetbegović traži kao u svakoj islamskoj zemlji da pripadnici Oružanih snaga mogu nositi bradu i hidžab. To je neshvatljivo da se traži u zemlji u kojoj ravnopravno žive tri konstutitivna naroda”, kazala je Majkić, gostujući u Јutanjem programu RTS-a, te dodala kako je “teško zamisliti da bi ubuduće u kasarnama mogli vidjeti pripadnike sa bradama i hidžabima”.

“Uvodi se haos u Oružane snage BiH, a druga dva naroda teško da bi prihvatila ovakav način funkcionisanja. Umjesto pristojno obrijanih vojnika imali bi one koji nas podsjećaju na građanski rat u BiH ili one koji su učestvovali u terorističkom napadu na SAD 2001. godine”, kazala je Dušanka Majkić.

“Sve ono što ne uradi visoki predstavnik, uradi Ustavni sud BiH. RS ovo više ne može i neće trpiti, već će tražiti svoj put”, kazala je Majkić.

Članak indeksiran 06. 12. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me