Raskrinkavanje.ba

Vijesti-X → Dušanka Majkić Otvoreno Prijeti: RS Ovo Više Neće Trpiti, Tražit Će Svoj Put

02.12.2021
Tekst članka

Međunarodna zajednica ne može ostati nijema na posljednju apelaciju lidera SDA Bakira Izetbegovića Ustavnom sudu BiH, smatra Majkić

Međunarodna zajednica ne može ostati nijema na posljednju apelaciju lidera SDA Bakira Izetbegovića Ustavnom sudu BiH, rekla je delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

– Izetbegović traži kao u svakoj islamskoj zemlji da pripadnici Oružanih snaga mogu nositi bradu i hidžab. To je neshvatljivo da se traži u zemlji u kojoj ravnopravno žive tri konstutitivna naroda, kazala je Majkić, gostujući u Јutanjem programu RTRS-a, te dodala kako je “teško zamisliti da bi ubuduće u kasarnama mogli vidjeti pripadnike sa bradama i hidžabima”.

– Uvodi se haos u Oružane snage BiH, a druga dva naroda teško da bi prihvatila ovakav način funkcionisanja, Umjesto pristojno obrijanih vojnika imali bi one koji nas podsjećaju na građanski rat u BiH ili one koji su učestvovali u terorističkom napadu na SAD 2001. godine, kazala je Dušanka Majkić.

– Sve ono što ne uradi visoki predstavnik, uradi Ustavni sud BiH. Srpska ovo više ne može i neće trpiti, već će tražiti svoj put, kazala je Majkić.

Autor: Oslobodjenje.ba

Članak indeksiran 06.12.2021. Zadnji put osvježen 06.12.2021.

Ocijenjeno u analizi