DŽIHAD JE POČEO: Schmidt nametnuo odluku o financiranju izbora koji se trebaju održati po neustavnom proislamističkom zakonu

Izvor/medij: Poskok
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Nova Schmidtova odluka i novi val negiranja njegove legitimnosti

Ugledni turist iz Njemačke koji se nametnuo kao jako snažan lobist turskih i saudijskih interesa u BIH Christian Schmidt kazao je danas da će Središnje izborno povjerenstvo BiH dobiti 12,5 milijuna KM. To je potvrdio na izvanrednom obraćanju u OHR-u.

Problem koji će se neminovno javiti je sljedeći: Srbi neće priznati ovaj proračun. A možda i Hrvati konačno shvate da je doba dokazivanja Zapadu završilo.

Tek sada izbori postaju upitni.

Nakon današnjeg sastanka u OHR-u, kazao je da novac koji je jučer usvojilo Vijeće ministara BiH nije dovoljan za održavanje izbora.

“Nakon što sam provjerio, zaključio sam da je dobra, ali ne dovoljno dobra. Nakon što sam jutros prikupio detaljne informacije, na zajedničkom sastanku, sasvim je jasno da planirana sredstva nisu dovoljna. Budući da financiranje izbora koji su predviđeni 2. listopada, još nije osigurano, potrebno je hitno osigurati da se izbori održe na vrijeme”, kazao je Schmidt.

Ovom odlukom nalažem sljedeće:

“SIP BIH dobit će iznos 12,5 milijuna KM koji je inicijalno određen za pripremu i održavanje izbora. Ovim se ne isključuju dalja izdavanja koja bi mogla biti neophodna za održavanje izbora. Ova odluka stupa na snagu čim bude objavljena na web stranici OHR-a”, rekao je Schmidt.

Dodao je da mu nije drago što je morao ovu odluku donijeti./HMS/

Članak indeksiran 10. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me