DŽONSON NA RESPIRATORU, STANJE TEŠKO?! Ovaj čovek preuzima Britaniju!

Izvor/medij: Espreso.rs
Ocjena: Dezinformacija Ispravljeno
Raskrinkano u: Boris Johnson nije bio priključen na “respirator”

Za sada će Džonson najverovatnije ostati na funkciji šefa Vlade

Premijer Velike Britanije Boris Džonson priključen je na respirator, saznaje RIA iz izvora bliskim rukovodstvu Nacionalnog zdravstvenog sistema Engleske.

"Prema savetu svog lekara, premijer je večeras primljen u bolnicu ", saopštio je prethodno Dauning strit.

"Ovo je korak predostrožnosti, kad premijer i dalje ima trajne simptome koronavirusa 10 dana nakon pozitivnog testa na viruse", naveli su iz Džonsonove kancelarije.

Džonson je 27. marta saopštio da je pozitivno testiran.

Otišao je u izolaciju u stanu u Daunig stritu i u petak je rečeno da je još tamo i ima visoku temperaturu.

Premijer Velike Britanije, Boris Džonson, večeras je hospitalizovan nakon što je više dana proveo u kućnoj izolaciji jer je bio pozitivan na koronavirus.

Kako pišu ostrvski mediji, Boris Džonson je odveden u bolnicu jer je već 10 dana imao jake simprome oboljevanja od koronavirusa.

Dauning strit izdao je saopštenje da se radi o čisto preventivnoj meri, međutim nezvanične informacije u Londonu već danima govore da mu se stanje pogoršalo poslednjih dana, piše "Gardijan".

Na savet lekara premijer je prevezen u bolnicu na ispitivanja. Ovo je mera opreza - rekla je portparolka premijera.

Kako je rečeno, u bolnici će ostati "onoliko koliko to bude potrebno".

Za sada će Džonson najverovatnije ostati na funkciji šefa Vlade, ali ukoliko mu se stanje pogorša njegova zamena je već spremna.

Kako navodi britanski "Gardijan", Dominik Rab, prvi sekretar države i ministar spoljnih poslova, spreman je da preuzme funkciju ukoliko to bude potrebno.

Rab, koji je zadužen da preuzme funkciju prvog čoveka vlade u slučaju potrebe, u ponedeljak u 9.15 po lokalnom vremenu će se sastati sa C-19 komitetom, timom koji vodi borbu protiv pandemije na ostrvu.

Džonson se nadao da će moći da izađe iz karantina u petak, nakon 7 dana u izolaciji, ali je i posle 10 dana imao visoku temperaturu. Gardijan navodi da je Džonson znatno ozbiljnije bolestan nego što je spreman da prizna, i da su lekari koji su ga pregledali bili zabronuti zbogt njegovog teškog disanja.

Članak indeksiran 16. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me