E, TAKO SE BRANI ŠEF / Kandidat na izborima u BiH obećao da će, ako pobjedi, zabraniti svima da loše govore o njegovom predsjedniku: 'Siti smo toga'

Izvor/medij: Net hr
Ocjena: Greška Dezinformacija
Raskrinkano u: Izmišljene izjave: Kandidat SDA nije obećao zabranu kritike Bakira Izetbegovića

Bosna i Hercegovina je, kada je sloboda medija u pitanju, 67. zemlja na svijetu prema rangiranju Reportera bez granica

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža. Novi primjer je Faruk Hadžić, SDA kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, koji je na skupu obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću, javlja N1.

"Siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana, ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji, pogotovo o ljudima koji stoje na čelu SDA. Ja vam obećajem da ćemo poslije 2. listopada to promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, Bakiru Izetbegoviću, za kojeg nakon prvih analiza možemo reći da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana predsjedništva BiH", izjavio je Hodžić na skupu.

Hodžić, koji je nekada bio član DF-a, stranke Željka Komšića, ukinuo bi još jednu od osnova demokratskog društva koje je u BiH itekako poljuljano. Zabranio bi, dakle, slobodu govora i medija, navodi N1.

Bosna i Hercegovina je, kada je sloboda medija u pitanju, 67. zemlja na svijetu prema rangiranju Reportera bez granica.

Članak indeksiran 22. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me