Raskrinkavanje.ba

BiH news → EKSKLUZIVNO: Umrlim od Korone u BiH se kradu organi i prodaju na crnom tržištu?

22.10.2021
Tekst članka

Da li ste se ikada zapitali zašto je WHO zabranila obdukcije tijela oboljelih od Korone? To sigurno nije zato da bi se zaštitili građani BiH jer postoje specijalne labaratorije u BiH gdje se to može obaviti uz nošenje zaštitne opreme. Obdukcija se ne radi i iz razloga da se ne bi utvrdili pravi uzroci smrti osobe za koju se tvrdi da je umrla od Korona virusa.

U razgovorima koje su novinari portala BiHnews obavili sa mnogim osobama koje su doživjele da im neko umre od “Korone” dobili smo informaciju da se takva tijela preuzmu u metalnom sanduku koji je zavaren te se ne može  otvoriti tako da osobe koje preuzimaju tijelo zapravo ne znaju šta je unutar sanduka niti da li je tijelo kompletno.

To otvara još  jednu sumnju a to je trgovina organima jer se mnogim osobama pripisivala smrt od Korona virusa, a zapravo su umirali od nečeg drugog što je dokazano širom svijeta.

 

Svaka država ima različito brojanje i evidentiranje umrlih od Korona virusa. Niko nikada nije “ODVARIO” sanduk i pregledao tijelo svojih najmilijih uz upotrebu zaštitne opreme naravno.

Ni oni koji stavljaju osobe u sanduke ne koriste neku specijalnu opremu nego standardno odijelo, rukavice i masku koje se može kupiti u mnogim apotekama.

Trgovina organima je unosan posao a primjera jedan bubreg košta i do 50 000 km.  Poznato je da osobe koje umru od bilo koje bolesti uvijek imaju neki organ koji je ispravan još neko vrijeme.

Ako bi se primjera otvorio sanduk i našli čudni rezovi na tijelima zdravstvene institucije bi mogli reći da je riječ o obdukciji pa je tijelo zato rezano!

To bi bila možda uvjerljiva informacija za nekoga ko ne zna kako izgleda obduktivni rez, a on je rez u obliku slova Y  dok su svi ostali rezovi vezani za neke druge stvari. I ta bi vam ustanova onda morala dati i obduktivni list.

Da li vam je sumnjivo da se mnoge osobe koje nikada nisu bile bolesne odjednom preko noći nađu na fikretovim respiratorima te umru na istom, a njihovo tijelo se tek nekoliko dana nakon toga preda njihovim porodicama.

I tokom ratova na balkanu se trgovalo organima pa zašto se to ne bi radilo ni sada?

Građani bi trebali imati uvid u tijelo preminulog od Korone i pravo da se nad tijelom uradi obdukcija a ne da se sluša neka  neka strana organizacija i njihove upute!

Da WHO toliko želi dobro čovječanstvu portudio bi se da smanji glad u svijetu jer glad uzrokuje mnoge bolesti i smrti miliona ljudi.

Ljudi će nastaviti umirati od tzv “Korona virusa” ali bi njihovi najmiliji pomno trebali pregledati njihova tijela da utvrde da se na istima nisu radili nikakvi operativni zahvati.

izvor: BiHnews.info

Članak indeksiran 02.11.2021. Zadnji put osvježen 02.11.2021.

Ocijenjeno u analizi