Raskrinkavanje.ba

Goražde Portal → EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ: PROŠASAO SAM PAKAO KORONE, NIKOME TO NE BIH POŽELIO

11.08.2020
Tekst članka

Emir Hadžihafizbegović, istaknuti bh. glumac, oporavio se od koronavirusa. Kako je rekao za “Avaz” prošao je pakao. 

Koronavirus je za njega Sotona, a kako je istakao, sama borba sa koronom je egzorcizam.

– Poručujem svima koji još ovo nisu ozbiljno shvatili da se radi o jednoj nemani i da nije bez razloga korona došla u vrijeme kada mržnja dominira svijetom i tu je ona našla plodno tlo. Ovo je sigurno napravljeno u laboratoriji. Nećemo se sada baviti genezom korone, ali da napada ljudski organizam to je sasvim izvjesno – rekao je Hadžihafizbegović. 

Trenutno boravi u Mostaru.

– Ja sam dijabetičar, u Mostaru godinama imam vikendicu u mjestu Željuša. Tu sam se sklonio. Dolazio sam u Sarajevo i završavao sve što sam trebo u Kamernom teatru. Pošto je teatar od 28. juna na stand byju, sezona počinje 10. septembra, skroz sam se prebacio u Mostar u jednu vrstu izolatorija – naveo je.

Ipak, ističe da se ne bi oporavio bez doktorice Amra Fatić koja mu je puno pomogla.

– Ona je sa svojim spremljenim medikamentima bila bitna osoba koja mi je pomogla da ozdravim i beskrajno joj se zahvaljujem – istakao je Hadžihafizbegović. 

Ipak, odlasci u centar, poštu, pumpu, kako je kazao – vjerovatno su i bila mjesta gdje je pokupio virus.

– Poslije pozitivnog nalaza sam bio dobro, osim što nisam imao osjećaja okusa i mirisa. To je prvi simptom zbog kojeg sam išao na test – ispričao je.  

U bolnicu nije želio da ide, a prva tri dana se ništa nije dešavalo. Onda kreće teško disanje, suhi kašalj.

– Ljekari mi konstatiraju da imam upalu pluća. Preporučeno mi je da legnem u bolnicu. Rekao sam da sam u samoizolaciji i u bolnicu nisam htio da idem. Ja sam ovu neman preživio zahvaljujući dragom Bogu, doktorima i dobrim ljudima koji su skočili oko mene – rekao je.

Od simptoma je kako kaže imao sve, osim kašlja.

– Koliko god ovo zvučalo patetično, koronu možemo pobijediti samo snagom duha i naravno, medikamentima koji nam preporučuju doktori, kao i odgovornošću jer emitirati, primati ljuba je najveći problem sotonista. Oni su jednostavno čekali da nam popuste “stražari” i da krenu na cijeli dunjaluk. Emitiranje ljubavi su nam beskrajno važni da pobijedimo koronu – zaključio je Hadžihafizbegović.

Sada, poslije svega, osjeća se odlično i spreman je za Sarajefo film festival na kojem će predstaviti film, kao i za Veneciju gdje ima još jednu promociju. 

Članak indeksiran 23.08.2020. Zadnji put osvježen 23.08.2020.