EPIDEMIJA GRIPA U SRBIJI: Dr Nestorović otkriva najbolji lek protiv virusa

Izvor/medij: Happy TV
Ocjena: Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nije tačno da je paracetamol na listi kancerogenih lijekova

Ova prijava epidemije znači da je samo registrovan već broj obolelih od gripa, a ne da je reč o težoj bolesti ili nečemu novom.

Grip je po sebi najteže virusno oboljenje organa za disanje. Javlja se sezonski i manifestuje se simptomima kao što su povišena temperatura, umor, glavobolja, bolovi u mišićima i zglobovima.

Pacijent oseća potpunu klonulost i nemoć, gubitak apetita, pospanost, smetenost i dezorjentisanost.

Pulmolog i alergolog doktor Branimir Nestorović otkrio je koji su najbolji prirodni lekovi u borbi protiv gripa.

SRBI TESTIRANI NA KORONAVIRUS: Kompanija objavila rezultate

- Za grip postoji jedna interesantna priča. Godine 2003. su dva palestinska lekara u Izraelu pronašla da ekstrakt zove, crne zove, deluje na virus AIDS-a, pa su se bavili time. Onda su testirali i na druge viruse i pokazalo se da odlično deluje na virus gripa. Onda su započete multicentrične studije koje su rađene na pacijentima iz Norveške i Engleske, a rezultati su bili odlični. Međutim, kada se ispostavilo da ne možete da modifikujete te anticijanide koji se nalaze u crnoj zovi i borovnici oni su digli ruke, jer su shvatili da iz njega ne mogu da izoluju lek, jer to nije molekul - istakao je dr Nestorović, a onda je dodao:

- A kada ne može da se izoluje lek onda tu nema zarade. Svako može da danas da pravi sok od crne zove. Zna se da je ekstrakt iz crne zove najefikasniji lek za grip. Lekovi za grip samo usporavaju njegovo širenje, ali suštinski mu ne rade ništa. Samo se sporije šire, pa lekovi nisu efikasni, skraćuju mu delovanje za, recimo, jedan dan. Zova je dosta efikasnija, uz naravno stogo mirovanje - naglašava dr Nestorović.

MISTERIOZNI UREĐAJI NA SAVSKOM KEJU: Evo o čemu je reč

Kako objašnjava, postoje i alternativni načini skidanja temperature.

- Da li znate zašto ljudi imaju temperaturu i ko brže ozdravi - ovi koji skidaju ili oni koji ne skidaju temperaturu? Brže ozdrave oni koji ne skidaju temperaturu. Prema tome, ne treba je mnogo skidati, može ako dete baš loše izgleda. Imaju engleske preporuke koje kažu da se temperatura skida ako je jako visoka, a dete loše izgleda. Van toga ne. Ono što je najbolje je tuširanje mlakom vodom i istrljati dete mekim peškirom kao da se znoji. Najbolje bi bilo skidati temperaturu nekim "seljačkim metodama". Recimo kod odraslih kafa je najefikasnija za skidanje temperature. Jaka koncentrovana kafa na svaka 4 sata je odličan antipiretik. Možda je najbolji list bundeve, ali gde sada da ga nađete? On je vrhunski u skidanju temperature, skuva se jedna i po šaka lista bundeve na litar vode i konzumira 4 puta dnevno i temperature nema, to je vrhunska terapija - otkriva on i podseća da ne treba da se plašimo visokih temperatura:

EKOLOŠKI INCIDENT Uklonjena tona pileće lešina

- Temperatura je odbrambeni mehanizam, izuzetno efikasan čak i hladnokrvne životinje povise temperaturu kada su bolesne. Ribe povišavaju telesnu temperaturu kada su bolesne. To je prirodni mehanizam ubijanja virusa i bakterija. Samo ako dete izgleda loše, ako ga boli glava ako je malaksalo onda treba skidati temperaturu - zaključuje dr Branimir Nestorović i savetuje roditeljima da za obaranje temperature od antipiretika ne koriste paracetamol jer je u Kaliforniji stavljen na listu kancerogenih supstanci.

 

 

 

 

 

 

Članak indeksiran 05. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me