Evo gde se nalazi Davor Dragičević

Izvor/medij: Reporter
Ocjena: Neprovjereno
Raskrinkano u: “Obavještajni”, “diplomatski” i “nezvanični” izvori o Dragičevićevoj lokaciji

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazeće američke ambasadorke u BiH Morin Kormak, objavio je portal Dnevno.ba, pozivajući se na saznanja iz obaveštajnih krugova.

 

- Davor Dragičević je po nalogu Kormakove u noći između 30. i 31. decembra od strane stranih tajnih službi, koji su te noć boravili u Banjaluci, hitno iz tog grada prebačen u Sarajevo, odakle je dalje, po nalogu američke ambasadorke, prebačen u jednu zemlju regiona - naveo je ovaj portal.

 

Kako navode, u Banjaluci je 30. decembra, u noći održavanja protesta boravilo je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi, koje je trebalo da pruže logističku i svaku drugu podršku članovima grupe "Pravda za Davida" u "zauzimanju i nasilnom svrgavanju najviših predstavnika vlasti u Republici Srpskoj".

- Upravo je plan prebacivanja Dragičevića u jednu zemlju regiona i bio to da za njegov misteriozni nestanak, optuži aktuelna vlast u Srpskoj i forsira u medijima teza da je "vlast u Srpskoj ubila Davora Dragičevića", s ciljem dalje kompromitacije i diskreditacije Republike Srpske i njenih institucija, a što je ovakav plan postojao još u avgustu - navodi se.

 

 

 

Pre šest meseci, u Ambasadi SAD u Sarajevu, Kormakova se sastala sa Davorom Dragičevićem, a ne zna se o čemu su razgovarali, ali poratl prenosi da je evidentno da su nakon tog susreta protesti u Banjaluci bili sve učestaliji, a institucije Srpske (MUP) na udaru svetskih medija.

Portal ističe i da je veoma indikativno i to da u Sarajevu već tri godine Muriz Memić vodi pravnu bitku i traži pravdu za ubijenog sina, a da ga Kormakova, uprkos nekoliko dopisa koje joj je slao, nikada nije pozvala, niti se o tome ikada oglasila.

 

Davor Dragičević, Foto: AP Radivoje Pavičić

Članak indeksiran 18. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me