Raskrinkavanje.ba

Alo → Evo kako da spasite čoveka od MOŽDANOG UDARA: Sve što vam treba je jedna igla

12.05.2021
Tekst članka

Dobro zapamtite ovu metodu, jer možete nekome pomoći i spasiti mu život

Kada osoba dobije moždani udar, mozak ne prima dovoljno kiseonika, što dovodi do odumiranja moždanih ćelija. Takva situacija zahteva hitnu medicinsku pomoć! Evo nekoliko saveta kako da spasite nekoga ko je dobio moždani udar.Najvažnije je da ne pomičete osobu koja ima moždani udar. Uzmite medicinsku iglu, ali ako je nemate, pomoći će i obična.

Koristite li običnu iglu, obavezno je sterilišite (držite iglu iznad vatre) pre nego što je upotrebite. Kada je igla sterilisana, bocnite njome vrhove svih 10 prstiju, ispod noktiju unesrećene osobe. Ako nema krvi, zategnite kožu i pritisnite jače tako da krv počne teći.

 

 

 

 

Nakon što izbockate svih 10 prstiju i oni počnu krvariti, primetićete da se pacijent vraća u normalu.Masirajte uši pacijenta dok ne postanu crvene, a za bolju cirkulaciju bocnite svaku ušnu školjku dva puta dok se ne pojave dve kapi krvi.Pričekajte da se pacijent stabiliše, a potom ga odvedite u bolnicu, ukoliko niste već zvali hitnu pomoć.

Nemojte terati bolesnika da sedne, jer to može izazvati pad krvnog pritiska, pa je bolje da bude u ležećem polažaju.Ovo je tradicionalna kineska metoda koja se koristi godinama. Kineski stručnjaci tvrde kako je ova metoda 100 posto delotvorna i da zaista može pomoći da spasite nekog od moždanog udara.Moždani udar je drugi uzrok smrti u svietu. Dakle, dobro zapamtite ovu metodu!

Članak indeksiran 27.09.2023. Zadnji put osvježen 27.09.2023.

Ocijenjeno u analizi