Raskrinkavanje.ba

Haber → EVO KAKO DA SPASITE ČOVJEKA OD MOŽDANOG UDARA: Treba vam samo 1 stvar

16.03.2023
Tekst članka

Evo nekoliko savjeta kako spasiti nekoga ko je doživio moždani udar. Najvažnije je da ne pomjerate osobu koja ima moždani udar.

Uzmite medicinsku iglu, ali ako je nemate, pomoći će vam obična. Ako koristite običnu iglu, obavezno je sterilišite (držite iglu iznad vatre) prije nego što je upotrijebite. Kada je igla sterilisana, probodite joj vrhove svih 10 prstiju ispod noktiju povrijeđene osobe.

 

Powered By

Pause

Unmute

Loaded: 2.17%

Fullscreen

Ako nema krvi, zategnite kožu i pritisnite jače da krv počne da teče. Nakon što izbodite svih 10 prstiju i oni počnu da krvare, primijetićete da se pacijent vraća u normalu.

Masirajte pacijentove uši dok ne postanu crvene, a za bolju cirkulaciju ubodite svaku ušnu školjku dva puta dok se ne pojave dvije kapi krvi. Sačekajte da se pacijent stabilizuje, a zatim ga odvedite u bolnicu.

Ne primoravajte pacijenta da sjedne, jer to može prouzrokovati pad krvnog pritiska, pa je bolje da budete u ležećem položaju. Ovo je tradicionalna kineska metoda koja se koristi godinama.

 

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ako se čuje buka ili zvoni u ušima i glava često boli, to su prvi simptomi nadolazeće gluhoće!

Sponsored by MonadPlug

Kineski stručnjaci tvrde da je ova metoda 100 odsto efikasna i da zaista može pomoći da se neko spasi moždanog udara. Moždani udar je drugi vodeći uzrok smrti na svijetu. Dakle, dobro zapamtite ovu metodu, jer nekome možete pomoći i spasiti život.

Članak indeksiran 27.09.2023. Zadnji put osvježen 27.09.2023.

Ocijenjeno u analizi