Raskrinkavanje.ba

072 Info → Evo od čega je preminula djevojčica iz “Dom porodice” Zenica

17.01.2023
Tekst članka

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju na KCUS-u, saznaje portal “Avaza”.

Naime, djevojčica se žalila najprije na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stepeni, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju i pružili adekvatnu njegu. Rađena joj je analiza krvi, koja je bila uredna, a za to vrijeme djevojčica se igrala.

 

Stanje se pogoršalo

U zvaničnim otpusnom pismu bolnice, saznajemo, upravo se navodi kako je ustanovljeno da je djevojčica liječena od strane nadležnog osoblja ustanove.

ČITAJ JOŠ:  “Međunarodni dan palačinka 2017.” po prvi put u Zenici

Međutim, stanje se iskomplikovalo u noći sa subote na nedjelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i vaspitača, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu.

Premještena u Sarajevo

Nakon pregleda u bolnici, hospitalizirana je na odjel Otorinolaringologije, a zbog pogoršanja stanja premještena je u Kliniku za dječije bolesti KCU Sarajevo. Uprkos nadljudskim naporima ljekara, djevojčica je preminula.

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa.

ČITAJ JOŠ:  Sindikat ArcelorMittala: Zatraženo povećanje najniže satnice rada za deset posto

Avaz

Članak indeksiran 18.01.2023. Zadnji put osvježen 18.01.2023.

Ocijenjeno u analizi