Raskrinkavanje.ba

Dan.co → Evo zašto neki ljudi stavljaju aluminijumsku foliju ispod kreveta

06.02.2024
Tekst članka

Umanjite štetna zračenja

Često se budite usred noći, a ujutro ste toliko umorni kao da niste ni spavali? Jedan od razloga može da bude to što spavate na mjestu s lošim zračenjem podzemnih voda.

U tom slučaju, prva pomoć je razmještanje namještaja pri čemu su ključna mjesta na kojima provodimo najviše vremena: krevet, radni sto, sofa, fotelja… "Najopasnije" mjesto ipak je krevet u kom spavamo, jer u njemu provodimo najviše vremena.

Ali ako imate malu sobu, ponekad ga nije moguće pomjeriti. Šta da uradite u tom slučaju? Kako bi se zaštitili od zračenja podzemnih voda, može vam pomoći nešto što baš svi imaju u kuhinji – aluminijumsku foliju.

Blago zgužvanu alu-foliju u više slojeva stavite ispod kreveta na način da je sjajna strana okrenuta prema dolje. To bi trebalo poput ogledala da odbije i umanji štetno zračenje.

U stara vremena u te svrhe su se koristile pšenična slama i trska, a neka istraživanja su potvrdila da ovi materijali pružaju jak otpor zračenju podzemnih voda. Ako spavate na zračenom mjestu i stavite prostirku od slame ispod kreveta, trebalo bi već nakon nekoliko noći da osjetite poboljšanje.

Članak indeksiran 05.03.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi