Raskrinkavanje.ba

Facebook profili i stranice → Facebook stranica: Građansko buđenje

11.08.2020
Tekst članka

PODIJELI !!! 5G BAZNE JEDINICE U SARAJEVU ?

Građanima Sarajeva se savjetuje da ne borave u blizini ovih lokacija niti da ulaze na ova mjesta, ukoliko su u mogućnosti. Oni kojima je stanica iznad stambenih prostora preporučujemo da počnu postavljati neugodna pitanja na adresi BH Telecoma ili drugih mrežnih operatera u njihovom mjestu.

Svaki dan primjećujemo nove jedinice, međutim nikada ne vidimo - ko ih postavlja ?

Zašto se ovo radi noću, bez svjedoka ?
Ako ne treba da brinemo, zašto se kriju?

Od montera BH Telecoma smo dobili informaciju, da se za postavljanje bazne jedinice moraju ispoštovati mjere zaštite, a to je gašenje sve opreme. Dobili su upozorenje da čak kratkim minutnim stajanjem pored upaljene bazne jedinice dok je postavljaju, mogu ostati sterilni.
Dok su navedeni postavljeni iznad mjesta stanovanja i boravljenja, te stavljaju u direktnu opasnost živote građana izlaganjem ovom zračenju.

Ove jedinice su postavljene proteklih mjeseci, a započeli su za vrijeme samoizolacije i policijskog sata, još na početku ove pandemije.

Nema potrebe da sumnjamo u to da li se radi o 5G. To se sasvim lako može procijeniti na osnovu toga, da je 5G jedina koja zahtjeva gusto raspoređene jedinice. To nije bilo potrebno ni za jednu drugu klasu tehnologije osim za 5G.

Međutim primjećujemo da su bazne jedinice sve gušće postavljene i ova infrastruktura svakodnevno napreduje, gdje u zadnjih mjesec dana rapidno raste njihov broj. Za 5G sisteme potrebne su bazne jedinice na svakih 500 metara, i ovo zahtjeva potpunu promjenu dosadašnje internet infrastrukture.
Gusto su raspoređene.

5G sistemi i njihova bezbjednost predstavljaju veliku zabrinutost u svijetu, pa i u Bosni.

Podsjećamo na rezultate naučne studije urađene u maju ove godine,pod nazivom:

"Efekat 5G na stanice čovjeka i indukcija koronavirusa,"
Rezultati i zaključak istraživanja tvrde da 5G oštećuje ćelije i ljudski DNK.
Ćelije potom stvaraju koronavirusne strukture unutar sebe, čiji se uzorak uzima i testira PCR testovima i pokazuje kao pozitivan slučaj na COVID 19, ovisno o nivou izloženosti zračenju.

PCR test prenaglašava uzeti uzorak i genetski materijal. Koji potom pokazuje "predispoziciju" za oboljenje ( koronavirusne strukture uzete u ranoj fazi izlaganja 5G.

Zakonsko ograničenje nivoa zračenja je jedan oblik rizika, dok njegov raspon mogućnosti sasvim druga težina problema. Prvi, zakonski omeđen, način nanosi štetu kroz vrijeme, na način da ne znamo ni zašto smo bolesni, dok raspon mogućnosti 5G je u rangu vojnog oružja i razlog zašto smo gledali snimke mrtvih koji padaju po ulici Wuhana iznenada, čime nam je demonstriran domet 5G sistema. Za regulaciju nivoa zračenja postoji odgovorni organ unutar BH Telecoma i drugih operatera.

P.S. Molimo vas da u komentarima ne pozivate niti pobuđujete nasilje niti uništavanje, kao ni govor mržnje. Također molimo mrežne operatere da nam odgovore šta su ovi tornjevi, da li su bezbjedni i kako da mi građani znamo da naše zdravlje ovime nije ugroženo.

Dignimo glavu od mobitela i pogledajmo oko sebe jer "o glavi nam rade."

PRATITE I REZERVNU PLATFORMU:
https://m.facebook.com/gradjanskobudjenje/

Članak indeksiran 18.08.2020. Zadnji put osvježen 18.08.2020.

Ocijenjeno u analizi