Facebook stranica "Istinom protiv laži": OBA DVA SU PALA!

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Izmišljotine o hapšenjima čelnih ljudi Facebooka i Twittera još “žive” na društvenim mrežama

NAKON ZUCKERBERGA UHIĆEN I GAZDA TWITTERA JACK DORSEY!

Jack Patrick Dorsey (rođen 19. studenog 1976.) američki je tehnološki poduzetnik i filantrop, suosnivač i izvršni direktor Twittera, te osnivač i izvršni direktor tvrtke Square , tvrtke za financijska plaćanja.

Dorsey je 2019. financijski doprinio kampanjama predsjedničkih kandidata Demokratske stranke a 2020. donirao je 15 milijuna dolara za 29 gradonačelnika provodeći pilotiranje programa zajamčenih osnovnih prihoda u Sjedinjenim Državama. [91]

U svibnju 2020. godine neki su Trumpovi tweetovi dobili naljepnice s upozorenjem, a od dana izbora u studenom 2020. na njegove tweetove primijenjeno je više označavanja. 6. siječnja 2021., nakon upada „Trumpovih pristaša“ u Capitol Hill, Twitter je primijenio 12-satno vrijeme čekanja na Trumpov račun zbog kršenja njegove politike građanskog integriteta.

Trumpov račun trajno je suspendiran 8. siječnja.

Nakon uhićenja vlasnika Facebooka Marka Zuckerberga, vojska je uhitila i vlasnika Twittera Jack Dorseya. Na vojnom sudu obojica imaju vrlo malo izgleda da izvuku živu glavu ako postoje dokazi za njihovo suučesništvo u veleizdaji. A postoje.

Suđenja su kratka, bez mogućnosti odvjetnika, pa je za pretpostaviti da će obojicu vojni sud osuditi na smrtnu kaznu.

Članak indeksiran 17. 02. 2021 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me