Raskrinkavanje.ba

Vaš glas → FATA ORLOVIĆ NIJE BILA ZDRAVSTVENO UGROŽENA, NITI SU JOJ SE DOKTORI BORILI ZA ŽIVOT: NIJE JOJ POZLILO KADA SU JOJ POD PROZOROM PJEVALI ČETNIČKE PJESME

09.06.2021
Tekst članka

FATA ORLOVIĆ JE PREKO NOĆI POSTALA GLAVNA ZVIJEZDA U CIJELOJ REGIJI, NAŽALOST PO VEOMA NEGATIVNOM ISKUSTVU.

U tekstu prije, tačnije u originalnom tekst je pisalo da je nana Fata poslije rušenja crkve u njenom dvorištu popila svoju najslađu kafu i da je sretna što joj crkva više ne smeta pogledu, da sada na miru može vidjeti Konjević polje. Par medija je prenijelo informaciju da je ona popila kafu jutro poslije, ali nigdje nema provjerene informacije da je ona kazala kako joj je drago što je crkva srušena, što se smatra neistinom informacijom.

Sadržaj se nastavlja nako oglasa

Isto tako, u tekstu prije ovoga navedeno je da su joj ispred kuće dolazili pijani mladići i pjevali četničke pjesme, što su nagađanja i neprovjerene informacije, tako da se ovaj članak može smatrati neistinitim.

Osim toga pisalo je da joj se od cijele situacij pogoršalo zdravstveno stanje, te da je završila na UKCu Tuzla. Zapravo riječ je o rutinskoj kontroli njenih pluća, tako da se i ovaj dio teksta može smatrati neistinitim.

Članak indeksiran 12.06.2021. Zadnji put osvježen 12.06.2021.

Ocijenjeno u analizi