FATA ORLOVIĆ U TEŠKOM STANJU, BORE JOJ SE ZA ŽIVOT?! – NANI POZLILO JER SU JOJ KOMŠIJE POD PROZOROM PEVALE ČETNIČKE PESME NAKON RUŠENJA CRKVE, SRAMOTNO (FOTO)

Izvor/medij: Pozitiv media
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Anonimni portali iskoristili hospitalizaciju Fate Orlović za lov na klikove

Iako je tragični rat između južnoslavenskih naroda završen prije skoro 30 godina, domaći mediji uvijek nađu neke sitnice kako bi razbuktale taj plamen iracionalne mržnje koji nikako da izumre na ovim prostorima. Jedna od priča koja je nedavno pokupila interes cijelog regiona je naravno tzv. Nana Fata Orlović čija priča datira još od poslijeratnih dana.

Naime, na njenom posjedu u Konjević Polju je, dok je ona bila odsutna, ilegalno izgrađena pravoslavna crkva što je nju razljutilo. Već 20 godina se bori kako bi se ta crkva sklonila s njenog posjeda, i to je otišlo toliko daleko da je taj slučaj dogurao i do Strazbura.

Kada je prije nekoliko dana konačno srušena ta crkva, došlo je opet do nepotrebnih i iracionalnih konflikta među Srbima i Bošnjacima gdje su jedni to shvatili kao uvredu a drugi kao pobjedu. Ovime se samo nastavio širiti nacionalistički diskurs koji je i doveo države Balkana u ovakvo nepoželjno finansijsko i društveno stanje.

Međutim, iako je Fata Orlović neki dan izjavila da je popila najslađu kafu u svom životu vidjevši rušenje ilegalno izgrađene crkve, već se našla u problemima medicinske prirode jer sada upravo leži na UKC Tuzla gdje joj stanje i nije baš poželjno. Nana Fata je izjavila da sada ima lijep pogled na Konjević Polje koji joj je dosad ta crkva opstruisala, ali nije računala na njene dugogodišnje probleme s plućima. Pored toga, našla se na meti nekih pijanih mladića koji su joj pod prozorom pjevali četničke pjesme što ju je mnogo uznemirilo i dovelo do njenih zdravstvenih problema.

Članak indeksiran 12. 06. 2021 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me