FONDACIJA "VELIKA ALBANIJA" U CRNOJ GORI! NATO gradi bazu u Andrejevici

Izvor/medij: Nacionalist
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Gradi li NATO vojne baze u Crnoj Gori?

Izgradnjom vojarne NATO-a u gradu Prljaniji, u općini Andrijevica, vojni savez planira postaviti temelje za "Veliku Albaniju", izjavio je danas predsjednik crnogorskog zakona oporbe Marko Milačić, pozivajući građane tog dijela Crne Gore da ne dopuste, kako je rekao, " militarizacija i okupacija zemlje.

Tijekom svog posjeta Prljaniji Milačić je upozorio da NATO očito namjerava napraviti svoju vojnu bazu s područja cijele Crne Gore i "zauzeti" Sinjajevinu, Andrijevicu, Berane i crnogorsku granicu u korist tzv. "Veliku Albaniju", a ne u korist građana ovih općina i države Crne Gore.

3D metal umjetnost ostavit će vas bez riječi

3D metal umjetnost ostavit će vas bez riječi

Pročitajte:

U video izjavi Milačića, dostavljenoj Tanjugu, kaže da će za izgradnju kasarne biti uloženo 17 milijuna eura, da će se u njoj smjestiti elitna postrojba sa 120 vojnika na površini od pet hektara koja će, kaže, svakom vojniku dati 170 metara četvornih.

Milačić je napomenuo da je crnogorska država spremna uložiti toliko novca u, kako kaže, elitnu jedinicu umjesto da gradi fabrike, gdje bi građani sve puštenije Andrijevice mogli naći zaposlenje i stvoriti novu vrijednost i realnu ekonomiju.

 

Podsjetio je da se, primjerice, tvornica nekadašnje tvrtke Soko Stark nalazi u Andrijevici, gdje je oko 150 stanovnika općine u kojoj je 500 primalo socijalnu pomoć.

  • A koliko je državi stalo do ravnomjernog regionalnog razvoja i razvoja sjevera, možda najbolje govori činjenica i činjenica da je prošle godine u školu u Andrijevici upisano samo 15 učenika - rekao je čelnik Zakona o Crnoj Gori.

Milačić je također rekao da kasarna nije izgrađena slučajno u tom mjestu, nedaleko od Murinja, koji je bombardiran 1999. godine.

  • Ovo područje im nije beznačajno. Kada se doda ideja o izgradnji takve vojarne i želji za formiranjem NATO-ove vojne baze u obližnjim Beranama na aerodromu, imajući u vidu da ovo nije teško pogranično područje s Albanijom, više je nego jasno da NATO ovdje planira postaviti temelje za nešto je "Velika Albanija", rekao je Milačić.
Članak indeksiran 04. 09. 2019 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me