(FOTO) UHAPŠEN ŽIKA TODOROVIĆ: Pogledajte spektakularnu akciju policije

Izvor/medij: Kurir
Ocjena: Klikbejt Ispravljeno
Raskrinkano u: Velika očekivanja - Mirjana, Žika i 500 političara

Srđan Žika Todorović uhapšen je u zajedničkoj akciji nekoliko država iz regiona u Mirijevu.

Glumac je pao u ruke policiji, ali samo za potrebe snimanja filma "Južni vetar" Miloša Avramovića. Pored njega deo glumačke ekipe su i Miloš Biković, Dragan BjelogrlićNebojša Glogovac Jovana Stojiljković. Naredne godine u domaćim bioskopima gledaćemo uzbudljivu priču o Beogradu kroz vizuru jednog određenog dela njegovog stanovništva s one strane zakona.

FOTO: ALEKSANDAR LETIĆ

"Ovaj scenario je rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo odrastajući devedesetih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja", rekao je Miloš Avramović, reditelj i scenarista filma.
"Scenario je posvećen mojim preminulim drugovima i drugaricama, a moj junak govori u njihovo ime."

FOTO: ALEKSANDAR LETIĆ

Snimanje se pretežno odvijalo na teritoriji gradske opštine Zvezdara u naselju Mirijevo. "Južni vetar" je 2010. godine nagrađen sredstvima za razvoj scenarija na konkursu Sektarijata za kulturu Beograda, a prošle godine je pobedio na konkursu Filmskog centra Srbije, gde je nagrađen sredstvima za produkciju. Jedna od producenta je i Miloš Biković.

 

(Kurir.rs/ Foto: Aleksandar Letić i Nebojša Mandić)

Članak indeksiran 12. 03. 2018 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me