Francuski liječnik i nobelovac tvrdi: Koronavirus je nastao u laboratoriju

Izvor/medij: Bljesak
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Francuski nobelovac griješi: Nema naučnih istraživanja koja dokazuju da je SARS-CoV-2 stvoren u laboratoriji

“Ne znam s kojim ciljem su ga proizveli. Moguće da se radi o segmentima HIV-a i da se tragalo za vakcinom za AIDS“, kazao je Montagnier.

Francuski liječnik i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu Luc Montagnier izjavio je da je korona virus najvjerojatnije proizveden u nekoj od laboratorija u kineskom gradu Wuhanu. Dobitnih Nobelove nagrade iz 2008. godine Montagnier za portal “Pourquoi docteur“ kazao je da ne vjeruje u službene tvrdnje da se koronavirus prirodnim putem pojavio na ilegalnim pijacama divljači u Wuhanu. “Virus koji izaziva COVID-19 je proizveden u laboratoriji u Wuhanu. Ta laboratorija se tijekom 2000-ih godina specijalizirala za korona viruse“, kazao je Montagnier i dodao da je osobno dobro istražio tu temu. Montagnier je i za televiziju CNEWS kazao da je siguran da se novi tip korona virusa nije pojavio prirodnim putem, već da je u pitanju proizvod iza kojeg stoje stručni ljudi. “Ne znam s kojim ciljem su ga proizveli. Moguće da se radi o segmentima HIV-a i da se tragalo za vakcinom za AIDS“, kazao je Montagnier. Luc Montagnier i njegova kolegica Francoise Barre-Sinoussi nagrađeni su 2008. godine Nobelovom nagradom za otkriće HIV-a (virus humane imunodeficijencije), uzročnika AIDS-a. 

Članak indeksiran 01. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me