Francuski nobelovac Luc Montagnier tvrdi: Virus je nastao u laboratoriju!

Izvor/medij: Ekskluzivno.me
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Francuski nobelovac griješi: Nema naučnih istraživanja koja dokazuju da je SARS-CoV-2 stvoren u laboratoriji

Virus SARS-CoV-2 odgovoran za pandemiju COVID-19 zbog koje je već umrlo više od 120 000 ljudi u svijetu je umjetno stvoren virus nastao u potrazi za cjepivom protiv AIDS-a te je slučajno pušten iz kineskog laboratorija. Ovo znanstveno otkriće predstavio je francuski virolog Luc Montagnier, dobitnik Nobelove nagrade za za izoliranje HIV-a 2008. godine.

– Došli smo do zaključka da je došlo do manipulacije ovim virusom. Virus nije prirodnog podrijetla, to je djelo molekularnih biologa. Nije poznato s kojim ciljem je to napravljeno. Moj posao je iznošenje činjenica, nikoga ne optužujem i ne znam tko je to učinio i zašto, rekao je Luc Montagnier u intervjuu za francuski zdravstveni časopis Pourquoi Docteur. Prema ovom virologu, novi koronavirus je mogao nastati u laboratoriju u kineskom gradu Wuhanu gdje se prvi put i pojavio. – Laboratorij u Wuhanu specijalizirao se za ove koronaviruse početkom 2000-ih. Oni imaju stručnost u ovom području – tvrdi on. Pojasnio je da je analizirao virus “do najsitnijih detalja” sa svojim kolegom Jean-Claudeom Perrezom, javlja Večernji list.

Izvor: teleskop.hr

Foto: bljesak.info

Članak indeksiran 01. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me