Francuski nobelovac tvrdi: Virus nastao prirodnim putem? Ma dajte molim vas...

Izvor/medij: Direktno.hr
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Francuski nobelovac griješi: Nema naučnih istraživanja koja dokazuju da je SARS-CoV-2 stvoren u laboratoriji

Francuski virolog Luc Montagnier, koji je osvojio Nobelovu nagradu za otkriće HIV-a 2008. godine, smatra da novi korona virus nije prirodnog podrijetla te je razvijen u laboratoriju u kineskom gradu Wuhanu, epicentru epidemije.

" To je (virus) umjetnog podrijetla, to je djelo molekularnih biologa", rekao je Montagnier u intervjuu za francuski zdravstveni časopis Pourquoi Docteur.

Prema znanstveniku, laboratorij Wuhan specijalizirao se za korona viruse od ranih 2000-ih, a njegovi zaposlenici imali su stručnost u ovom području. Izvješća da je virus nastao na takozvanoj mokroj tržnici u Kini su "lijepa legenda", budući da je COVID-19 razvijen u laboratoriju, izjavio je.

Prema njemu, prisustvo elemenata HIV-a, pa čak i malarije u genomu novog virusa, izazivaju sumnju o laboratorijskom podrijetlu, prenosi Jutarnji list.

 

Montagnier je također izjavio da francuski znanstvenici nisu prvi koji su otkrili čestice HIV-a u korona virusu, jer je skupina indijskih istraživača ranije pokušala objaviti istraživanje prema kojoj je čitav genom korona virusa imao slične sekvence kao virus AIDS-a.

Montagnier je i za televiziju CNews kazao da je siguran da se novi tip korona virusa nije pojavio prirodnim putem, već da je u pitanju proizvod iza kojeg stoje stručni ljudi.

Članak indeksiran 01. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me