Frontmen "Kaluš orkestra" pokazao na bini NACISTIČKI POZDRAV? Traži se da se Ukrajini oduzme pobeda na EVROVIZIJI! (FOTO)

Izvor/medij: Republika.rs
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Priviđanje nacističkih pozdrava na Euroviziji 2022.

Većina javnosti uverena je da "Kaluš orkestar" nije zasluženo osvojio prvo mesto.

Prvo su im mnogi uspeh dovodili u pitanje jer su smatrali da im je pobeda poklonjena zbog ratnog stanja u kojem se nalazi Ukrajina, a sada su prekršili strogo pravilo koje može skupo da ih košta.

Pobeda Ukrajine na ovogodišnjem takmičenju Evrovizije izazvala je mnoštvo reakcija, a većina javnosti uverena je da „Kaluš orkestar“ nije zasluženo osvojio prvo mesto.

Dok se polemiše o tome kako je Ukrajincima zbog aktuelnog rata u njihovoj zemlji poklonjena pobeda, na društvenim mrežama počeli su da kruže uznemirijući snimci iz finalne večeri Eurosonga.

Naime, jasno se vidi da u jednom trenutku, pre izlaska na binu, frontmen benda, Oleg Psijuk podiže ruku i pokazuje Hitlerov pozdrav. U tom trenutku, kadar se sklanja sa benda i prebacuje na voditelje programa, a organizacija najpoznatijeg muzičkog takmičenja pravila se da se ništa nije dogodilo.

U komentarima su počela da se nižu pitanja i predlozi da im se pobeda oduzme jer je prekršeno strogo pravilo i to na veoma ružan i javan način.

Podsetimo, Ukrajina nije jedina zemlja koja je prekršila pravila evrovizijskog takmičenja, albanska predstavnica pokazala je na svom nastupu dvoglavog orla, simbol tzv. Velike Albanije, a iako se to kosi sa politikom Eurosonga, ona za svoj sramni postupak nije sankcionisana.

Članak indeksiran 20. 05. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me