GADAFI 2009.: SAMI ĆE STVORITI VIRUSE I PRODAVATI VAM LIJEK

Izvor/medij: Zenicagrad
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Manipulativno prevedeni govor Muammara Gaddafija o stvaranju virusa

Na 64. sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, održanoj 2009. godine u Njujorku, govor je održao i pokojni libijski lider Moamer al Gadafi u kome je rekao nešto što neverovatno podseća na situaciju u kojoj se danas nalazimo. Da li je libijski lider otišao predaleko u teoriju zavere ili ne, to je svakako bilo njegovo pravo, ali zdrav razum nam nalaže da poslušamo kako to zapravo i izgleda, a da toga nismo ni svesni.

– Možda će sutra biti i ribljeg gripa, jer ponekad proizvodimo viruse kontrolišući ih. To je komercijalni posao. Kapitalističke kompanije proizvode viruse tako da mogu da stvaraju i prodaju vakcine. To je vrlo sramotna i loša etika. Vakcine i lijekovi se ne smiju prodavati. U Zelenoj knjizi tvrdim da lijekovi ne smijju da se prodaju i da ne mogu biti komercijalizovani. Lijkovi treba da budu besplatni, a vakcine treba besplatno davati dijeci, ali kapitalističke kompanije proizvode viruse i vakcine, jer žele da zarade na tome. Zašto nisu besplatni? Trebali bismo ih besplatno davati, a ne prodavati.

Gadafi je potom rekao da čitav svet treba da teži da zaštiti ljude, stvara i proizvodi vakcine i daje ih besplatno deci i ženama, a ne da profitiraju od toga.

 Oni će sami stvoriti viruse i prodavati vam lijek. U tom procesu će se pretvarati da im treba vremena da bi pronašli rešenje koje već imaju – zaključio je pokojni libijski lider Moamer Gadafi, veliki prijatelj srpskog naroda.

Članak indeksiran 26. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me