Raskrinkavanje.ba

Infosrpska → GAF AMERIČKOG AMBASADORA NELSONA

11.03.2019
Tekst članka

Novi američki ambasador u BiH Erik Nelson,osudio je to što su pripadnici Ravnogorskog pokreta u nedjelju u Višegradu , polaganjem vijenaca, mirno i dostojanstveno obilježili godišnjicu hapšenja đenerala Draže Mihailovića.

Tako je ambasador Nelson, tek što je stupio na novu dužnost napravio gaf nedostojan diolomate tako velike i moćne države, čiji je predsjednik Truman svojevremeno odlikovao generala Dražu Mihajlovića najvećim odredom te zemlje.
Kao i proteklih godina, pripadnici ravnogorskog pokreta okupili su se mirno u Višegradu, i organizovali odavanje počasti komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljubu Mihailoviću.
Za razliku od Nelsona američki ambasador u Srbiji Kajl Skat redovno , svake godine kako je ambasador u Beogradu, prisustvuje obeležavanju godišnjice operacije Halijard u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, gde su za vreme Drugog svetskog rata četnici sa meštanima spasili 500 američkih vazduhoplovaca.
Uvijek bi na tom mjestu rekao da je važan događaj koji govori o junaštvu Srba – četnika koji su spasili američke vojnike, čuvali ih, hranili dok nisu evakuisani nazad u Ameriku.
Skat je davno rekao da se u američkoj javnosti ne zna mnogo o operaciji Halijard i da bi trebalo više govoriti o tome.
Predsjednik SAD Hari Truman je odlikovao generala Dražu Mihajlovića ali to očigledno novi američki ambasador ne zna , jer onda ne bi rekao ništa protiv polaganja vijenaca u čast Draže Mihajlovića u Višegradu. već bi i sam tu prisusutvovao.Ovako se stavio na stranu potomaka fašističkih sluga i Handžar divizije iz Sarajeva. A tek je počeo svoj ambasadorski mandat. Kakav gaf?!!

Članak indeksiran 14.03.2019. Zadnji put osvježen 16.03.2019.

Ocijenjeno u analizi