GALIJAŠEVIĆ: KAO OPERATOR POSLOVANJA DESTABILIZACIJE ZAPADNIH BALKANA

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Dževad Galijašević u novoj epizodi “destabilizacije regiona”

SARAJEVO, 3. srpnja / SRNA / - Stručnjak za borbu protiv međunarodnog terorizma Dževad Galijašević tvrdi da je Obavještajno-sigurnosna agencija / BOTH / BiH nosilac posebne operacije čiji je cilj destabilizacija regije i ističe da su napadi na Srbiju i lažna borba protiv navodnog zlonamjernog utjecaja Rusije oni predstavljaju staru, ali učinkovitu matricu balkanske politike koja u pozadini ima nacionalnu mržnju i srbofobiju.

 

"Izumiranje ruske prijetnje i tajni treninzi paravojnih snaga iz Republike Srpske na teritoriju Srbije, te praćenje i snimanje / srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a / Milorada Dodika ozbiljnije je nego što se može pretpostaviti, jer je BOTH pod diskretnom kontrolom / vođa SDA / Bakir Izetbegović ", kaže Galijašević za" Vesti online ", u vezi s tvrdnjom da BOTH namjerava optužiti Srbiju da zajedno s Rusijom plasira lažne podatke na destabilizaciju regije.

Ističe da destruktivne radnje i akcije BOTH-a BiH ne smiju potcijeniti, a da je pogrešno i opasno tumačiti aktivnosti BOTH-a kao nalet male obavještajne službe iz Sarajeva.

Prema njegovim riječima, lider SDA Bakir Izetbegović želi nastaviti koristiti taj moćni tajni aparat preko OBA-e za održavanje krizne situacije u BiH, stalnih sukoba sa Srbima i Hrvatima.

"To su klasične tajne operacije koje kriju sigurnosnu prijetnju i aktivnosti terorističkih entiteta u BiH, zatim sustavnu korupciju u vrhu SDA, kao i unutarnje bošnjačke sukobe zbog nemogućnosti SDA da na poziciju ministra sigurnosti u Vijeću ministara imenuje ratnog generala Selmu Cikotića. zadržati Osmana Mehmedagića Osmicu na čelu izuzetno važne službe, unatoč stvorenoj aferi ", naglašava Galijašević.

Kaže da je glavni cilj ovih tvrdnji BOTH-a zatvoriti usta javnosti o trenutnim problemima i homogenizirati narod protiv Republike Srpske, Srbije i Rusije.

"Takve tajne operacije pod kontrolom islamističkog Sarajeva nikada nisu prestale, ali dodatni cilj ove faze mira je očuvanje obavještajnog potencijala u političkim uvjetima u kojima je Milorad Dodik najvažnija osoba ustavne vlasti u Sarajevu", navodi Galijašević.

Naglašava da je širenje takvih informacija pametno osmišljen plan kako bi Srbija bila predstavljena kao zemlja koja u budućnosti planira oružane aktivnosti protiv svojih susjeda.

"BOTH koristi migrantske potencijale talibana i mudžahedina u Bosni, a njegov krajnji cilj je formiranje organizacije koja će biti u stanju da izazove i kontrolira ustaštvo većih razmjera protiv sigurnosnih i odbrambenih struktura zemlje, a prije svega da izvede ozbiljnu ratnu operaciju protiv Republike Srpske." , naglašava Galijašević.

BOTH namjerava upotrijebiti lažne informacije kako bi optužila Srbiju da priprema akcije destabilizacije u regiji zajedno s Rusijom, pišu "Večernje novosti" pozivajući se na informacije pripadnika srpskih obavještajnih službi koji su, kako navodi list, informirali svoje državno vodstvo o planu usmjerenom protiv Srbije.

U radu piše da je OBA pripremila dokument namijenjen stranim službama s kojima surađuje, a koji govori o navodnim obavještajnim aktivnostima Ruske Federacije u Srbiji. Prema dokumentu, pripadnici ruskih vojnih obavještajnih snaga navodno uvježbavaju suradnike s Kosova i Metohije, sjeverne Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske na poligonima srpske vojske kako bi destabilizirali situaciju na zapadnom Balkanu.

Članak indeksiran 14. 07. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me