GALIJAŠEVIĆ UZDRMAO REGION: "Izetbegović sprema strukture za ratne operacije protiv Republike Srpske!"

Izvor/medij: Pravda
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Dževad Galijašević u novoj epizodi “destabilizacije regiona”

Ekspert za borbu protiv međunarodnog terorizma DŽevad Galijašević tvrdi da je Obaveštajno-bezbednosna agencija (OBA) BiH nosilac specijalne operacije čiji je cilj destabilizacija regiona i ističe da napadi na Srbiju i lažna borba protiv tobožnjeg zloćudnog uticaja Rusije predstavljaju staru, ali efikasnu matricu balkanske politike koja u pozadini ima obeležje nacionalne mržnje i srbofobije.

- Izmišljanje ruske pretnje i tajnih obuka paravojnih snaga iz Republike Srpske na teritoriji Srbije, te praćenje i snimanje (srpskog člana Predsedništva BiH i predsednika SNSD-a) Milorada Dodika ozbiljnije je nego što se može pretpostaviti, zato što je OBA pod dikretnom kontrolom (lidera SDA) Bakira Izetbegovića - kaže Galijašević za Vesti onlajn, povodom navoda da OBA namerava plasiranjem lažnih informacija optužiti Srbiju da zajedno sa Rusijom priprema akcije destabilizacije regiona.

On ukazuje da se nimalo ne smiju potcjenjivati destruktivne akcije i djelovanje OBA BiH, kao i da je pogrešno i opasno tumačiti aktivnosti OBA kao srljanje neke male obavještajne službe iz Sarajeva.

Prema njegovim rečima, lider SDA Bakir Izetbegović želi da posredstvom OBA i dalje koristi taj moćni tajni aparat za održavanje kriznog stanja u BiH, sa stalnim sukobima sa Srbima i Hrvatima.

- Reč je o klasičnim tajnim operacijama koje skrivaju bezbednosnu pretnju i delovanje terorističkih entiteta u BiH, zatim sistematsku korupciju u vrhu SDA, kao i unutrašnje bošnjačke sukobe zbog nemoći SDA da ratnog generala Selmu Cikotića postavi na mesto ministra bezbednosti u Savetu ministara, ali i nemogućnosti SDA da zadrži Osmana Mehmedagića Osmicu na čelu izuzetno važne službe, uprkos stvorenoj aferi - naglašava Galijašević.

On kaže da je osnovni cilj ovih tvrdnji OBA da se zatvore usta javnosti o aktuelnim problemima i homogenizuje narod protiv Republike Srpske, Srbije i Rusije.

- Takve tajne operacije pod kontrolom islamističkog Sarajeva nikada nisu prestale, ali dodatni cilj ove mirnodopske faze jeste očuvanje obaveštajnog potencijala u političkim uslovima u kojima je Milorad Dodik najvažnija ličnost ustavne vlasti u Sarajevu - navodi Galijašević.

On naglašava da širenje ovakvih informacija predstavlja vešto skovan plan da Srbija bude predstavljena kao zemlja koja u budućnosti planira oružane aktivnosti prema susedima.

- OBA se koristi migrantskim potencijalom talibana i mudžahedina u Bosni, a za krajnji cilj ima formiranje organizacije koja će biti sposobna da izazove i kontroliše pobunu širih razmjera protiv bezbednosnih i odbrambenih struktura u zemlji, a pre svega za vođenje ozbiljne ratne operacije protiv Republike Srpske - naglašava Galijašević.

OBA namerava da plasiranjem lažnih informacija optuži Srbiju da zajedno sa Rusijom priprema akcije destabilizacije regiona, pišu "Večernje novosti", pozivajući se na informacije pripadnika srpskih obaveštajnih službi koji su, kako navodi list, o tom planu usmerenom protiv Srbije obavestili i njen državni vrh.

List piše da je OBA pripremila dokument namenjen stranim službama sa kojima sarađuje, koji govori o navodnim obaveštajnim aktivnostima Ruske Federacije na prostoru Srbije.

Prema tom dokumentu, pripadnici vojno-obaveštajnih snaga Rusije, navodno, na poligonima Vojske Srbije obučavaju saradnike sa Kosova i Metohije, iz Severne Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske, za destabilizaciju prilika na prostoru zapadnog Balkana.

Milova policija u Budvi koristila prekopernu silu! Više o tome OVDE.

 

 

 

Izvor: fakti.org

Članak indeksiran 14. 07. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me