Gazprom objavio spot u kojem Europi prijeti smrzavanjem: "Zima će biti duga"

Izvor/medij: Novi
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Gazprom nije objavio snimak u kom Evropi prijeti hladnom zimom

RUSKI Gazprom objavio je spot u kojem Europi prijeti nestašicom plina ove zime. Video koji se širi društvenim mrežama prikazuje radnika koji isključuje dovod plina i barometar koji prikazuje pad tlaka na nulu.

 

Ads by

ADVERTISEMENT

Snimke su popraćene ruskom pjesmom "Zima će biti duga", koja sadrži stih: "Gle, preko rijeke, tiho umire jesen... A zima će biti duga, samo sumrak i snijeg".

U spotu su objavljeni i kadrovi Bruxellesa, Berlina, Pariza i Londona pod snijegom i ledom

Anton Gerashchenko

 

@Gerashchenko_en

·

Follow

Russian Gazprom published a video "Winter will be big" where company turns off gas flow & ice age begins in Europe. Do they really think they can kill thousands of Ukrainians, capture territories of another country, and Europe will look the other way, afraid of gas blackmail?

Watch on Twitter

9:40 PM · Sep 5, 2022

 

8.2K

 

Reply

Copy link

Read 971 replies

Kremlj: Plinovod je zatvoren zbog sankcija

Gazprom je 2. rujna objavio da je tijekom rutinskog održavanja na jedinici kompresorske stanice Portovaja otkriveno curenje, što znači da će plinovod biti potpuno zaustavljen dok se problem ne riješi.

Prema riječima Dmitrija Peskova, glasnogovornika Kremlja, sankcije Zapada su jedini razlog za potpuni prekid opskrbe i zatvaranje plinovoda Sjeverni tok-1.

Krajem kolovoza predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen potvrdila je da su skladišta plina u Europskoj uniji popunjena 80 posto, što je bolje od očekivanja.

Članak indeksiran 23. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me